Namirnice koje će vratiti vašoj kosi zdravlje

Namirnice koje će vratiti vašoj kosi zdravlje

Kosa u prosjeku naraste oko 1 centimetar mjesečno, a temelj na kojemu raste naša nova kosa, nokti i koža su hranjive tvari koje jedemo. Ako se zdravo hranite, bit ćete snažniji, iznutra i izvana. Donosimo vam namirnice od kojih će vaša kosa procvijetati!

1. Losos je pun omega 3 masnih kiselina koje su osnova zdrave prehrane, a također je izvor proteina, željeza i vitamina B-12.

2. Ako želite poboljšati kvalitetu kose, jedite puretinu i piletinu. Pune su proteina koji su važni za očuvanje boje kose i jačanje vlasi.

3. Grah ima puno proteina i na taj način potiče rast kose. Osim proteina, sadrži željezo, cink i biotin.

4. Orašasti plodovi odlični su za sjaj kose. Izvor su selenija, minerala koji je vrlo bitan za zdravlje tjemena. Orašasti plodovi sadrže i omega-3 masne kiseline i cink, koji je vrlo važan u jačanju kose. Nedostatak cinka najčešće se manifestira kroz listanje kose.

5. Tamnozeleno povrće prepuno je vitamina A i C, željeza i kalcija. Tu pripadaju blitva, špinat i brokula.

6. Kamenice su na glasu kao afrodizijak, ali mogu biti jako dobre za vašu kosu jer sadrže puno cinka, a od njega je kosa gušća i bujnija. Ako su vam kamenice ipak malo preskupe, cink možete naći i u janjetini i govedini.

7. Cjelovite žitarice imaju puno cinka, željeza i B vitamina i treba ih što više konzumirati jer pogoduju kosi.

8. Mliječni proizvodi odličan su izvor kalcija koji je važan za rast kose. Pritom pripazite da izbjegavate punomasne mliječne proizvode.

9. Mrkva je puna vitamina A koji nije dobar samo za vid, već i za zdravlje tjemena.

10. Jaja su puna vitamina B-12 i biotina i odlična su za zdravlje kose.

Jedete uravnoteženo. Kao i tijelo i kosa treba imati uravnoteženu, zdravu prehranu kako bi bila lijepa i sjajna. Naravno, da vidite promjenu morate biti strpljivi i čekati ponekad i mjesecima ali vaš trud će se sigurno isplatiti.

Close Menu