You are currently viewing Cik-cak razdjeljak ponovno je u modi

Cik-cak razdjeljak ponovno je u modi

Devedesete su se vratile u modu! Uz cik-cak kovrčavu kosu, još jedan element iz prošlosti doživljava svoj procvat: cik-cak razdjeljak. Evo kako on izgleda danas i kako ga možete oblikovati.

Već neko vrijeme modni svijet slavi povratak 90-ih. Tenisice s platforma potplatom, majice s kapuljačom i vidljivim logom, vinil i neon – sve je to opet u modi – prilagođeno današnjem dobu, naravno. Ipak smo napredovali i evoluirali! Određeni trendovi ljepote (primjerice, neke nijanse sjenila za oči) i frizure iz 90-ih također su se vratili u modu. Već neko vrijeme nosimo cik-cak kovrčavu kosu, a sada se vratio i cik-cak razdjeljak!

Kako to biva kod mnogih trendova iz prošlosti koji se vraćaju u modu, malo smo i ovaj promijenili. Objasnite ćemo vam kako cik-cak razdjeljak izgleda danas, u kojim frizurama i dužinama kose najbolje izgleda i kako ga možete sami oblikovati.

 

Cik-cak razdjeljak danas

Plavokosa žena s modernim cik-cak razdjeljkom drži šalicu kave i mobitel
Moderni cik-cak razdjeljak posebno je meko oblikovan.

Sjećate se preciznog cik-cak razdjeljka strogo ravnih linija iz 90-ih? Možda ste ga nosili na školskom igralištu u spoju s debelim pramenovima? Taj super precizan cik-cak razdjeljak oblikovao se češljem za tapiranje. Za razliku od njega, današnji cik-cak razdjeljak je nesavršen i puno mekši.

Moderni cik-cak razdjeljak izgleda kao da se kosa prirodno podijelila. Broj „cika“ i „caka“ puno je manji, a kutovi su puno veći i nježniji nego oni iz 90-ih.

Upute: jednostavni koraci do cik-cak razdjeljka

Pogled na vrh glave i ruke koje češljem oblikuju cik-cak razdjeljak
Brzo oblikujte cik-cak razdjeljak češljem.

Potrebno za cik-cak razdjeljak: češalj za tapiranje, styling krema ili sprej za teksturu i lak za kosu.

 

  1. Počešljajte kosu češljem ili prstima, od korijena prema pozadini glave.
  2. Uskim krajem češlja za tapiranje povucite cik-cak liniju kroz kosu, od čela do pozadine glave. Za moderan izgled, idealno je imati tri do četiri cik-caka.
  3. Podijelite i dlanovima zagladite kosu s obje strane razdjeljka.
  4. Nanesite styling kreme ili poprskajte sprejem za teksturu kako biste kreirali nezaglađen izgled. Poprskajte frizuru lakom za kosu kako biste je učvrstili.

Cik-cak razdjeljak sjajno izgleda u ovim dužinama i i tipovima kose

Cik-cak razdjeljak najviše volimo vidjeti u dugom bobu, u srednje dugoj i dugoj kosi. Te dužine kose savršena su baza za nezaglađenu frizuru koja se oblikuje „gnječenjem“ kose ili tapiranjem (vrlo malo). Cik-cak razdjeljak lijepo će izgledati u ravnoj i valovitoj kosi. U kovrčavoj kosi on se baš i neće vidjeti.

Moderan cik-cak razdjeljak sjajno izgleda u raspuštenoj kosi, ali i u punđama. Nemojte ga oblikovati uz složene punđe – izgledat ćete previše dotjerano i razdjeljak će izgubiti svoj ležeran ton. Isprobajte ga uz ležerno skupljenu punđu kod potiljka ili uz niski rep.