You are currently viewing Zar i za plažu treba frizura?

Zar i za plažu treba frizura?

Naravno da ne, ako mislite na frizuru koja zahtijeva peglanje, kovrčanje i sate posla. Frizure za plažu, ali i za ljeto, su jednostavne i praktične.

Kada se temperatura popne preko 30 stupnjeva, nikome se, pa čak ni frizerima, ne da previše petljati po kosi. Zato ovog ljeta budite mudri te na vrijeme spremite svoje aparate za oblikovanje kose i naoružajte se gumicama, ukosnicama i kvalitetnom četkom za kosu. Prednost ovih frizura je što nisu samo za more i plažu, nego odlično izgledaju i na radnom mjestu.

Brze punđe

Ovu frizuru zna svaka žena: na vrhu glave se kosa skupi u rep koji se omata oko svoje osi. One naprednije mogu i vezati čvorove, bez obzira na koju varijantu se odlučili ne treba vam mnogo vremena ni truda.

Nicole Richie, Whitney PortGuliver Image/Getty ImagesNicole Richie, Whitney Port   

Whitney Port je ovom frizurom naglasila svoje ombre pramenove, a Nicole Richie šiške. Uz ovu frizuru ćete izbjeći pretjerano znojenje, ne morate močiti kosu kada se kupate, a čim je raspustite dobit ćete seksi valove kakve nose Victorijini anđeli na glamuroznim revijama.

Olivia Munn, Kim KardashianGuliver Image/Getty ImagesOlivia Munn, Kim Kardashian   

Čak i ako je vaša kosa cijela u istom tonu i jednostavno duga, možete složiti malu punđu poput Olivie Munn ili Kim Kardashian. Koliko ležerna će biti, ovisi samo o vama.

Kratko je slatko

Kratkokose, došle ste na svoje! Dok se sve ostale žene tope pod slojevima duge kose, vi možete uživati u opuštenim frizurama koje nisu zahtjevne. Sviđa nam se opušteni bob Mille Jovovich koji je  idealan za žene u pokretu, ali i jednostavna profinjena frizura Carrey Mulligan koja je odlična za “prijelazna” razdoblja dok puštate kosu.

Milla Jovovich, Anne HathawayGuliver Image/Getty ImagesMilla Jovovich, Anne Hathaway   

Nova frizura Anne Hathaway je nalik na muške frizure, ali naglasite li svoje lice i figuru ženstvenim make upom i odjećom, nitko neće pomisliti da niste seksi.

Ako je dramatična jež frizura previše za vas odaberite nešto dulji rez poput Ginnifer Goodwin. Prednost ovakvih kratkih frizura je što su uistinu lake za održavanje.

Carrey Mulligan, Ginnifer GoodwinGuliver Image/Getty ImagesCarrey Mulligan, Ginnifer Goodwin   

Ipak, da bi bile takve moraju biti prilagođene tipu kose i obliku lica pa razmislite dvaput prije nego dogovorite termin za šišanje.

Debele pletenice

Kristen Stewart, Emily HampshireGuliver Image/Getty ImagesKristen Stewart, Emily Hampshire   

Vrhunac popularnosti pletenica je na izmaku, ali to ne znači da ih ne nosimo. Ove sezone su to debele pletenice, ispletene na jednoj strani glave i skupljene gumicom. Klasičnu pletenicu s tri pramena nose Kirsten Stewart. Jordin Sparks i Isla Fisher, ali postoje i kompliciranije varijante.

Isla Fisher, Jordin SparksGuliver Image/Getty ImagesIsla Fisher, Jordin Sparks   

To je npr. pletenica Emily Hampshire ispletena “fishtail” tehnikom. Ova tehnika se razlikuje od one koja je kod ans poznata kao “riblja kost” i bazira se na ispreplitanju manjih pramenova koji se uzimaju iz dva velika.