3 najčešće pogreške koje sigurno radite prilikom feniranja kose

Lijepa i postojana kosa definitivno je jedan od najvećih beauty imperativa, no ipak višetjedni posjeti frizeru nerijetko nisu mogući, stoga nije naodmet znati nekoliko trikova pomoću kojih ćete kosu isfenirati poput profesionalca. Ipak, usprkos brojnim tutorijalima i savjetima koje možemo pronaći, sitne, ali ključne pogreške koje se potkradaju razlog su zbog kojeg kosa na kraju feniranja ipak ne izgleda onako kako bismo htjeli.

Kao što smo spomenuli, fenirate li kosu kod kuće, vrlo vjerojatno vam se više od jednom dogodilo da ste bili nezadovoljni krajnjim rezultatom. Zašto je to tako proizlazi iz pogrešaka koje vrlo vjerojatno činite potpuno nesvjesno, a ključan su korak ka postizanju željenog izgleda. Naime, jedna od najčešćih pogrešaka za koju smo sigurno da se potkrada svima je feniranje mokre kose. Prilikom izlaska iz tuša, kosu je najprije potrebno prosušiti ručnikom, a potom skoro do kraja osušiti sušilom te tek onda krenuti s odjeljivanjem kose, odnosno feniranjem. Feniranje mokre kose neće pružiti željeni volumen niti postojanost jer će vlasi u svom korijenu ostati vlažne te iako vam se mogu činiti potpuno suhe, kroz nekoliko sati frizura će splasnuti i izgledati jednostavno loše.


Sljedeća pogreška tiče se korištenja preparate za stiliziranje kose. Na samom početku potrebno je nanijeti hranjivi silikon koji kosu štiti od topline i isušivanja. Suha kosa nema sjaja niti volumena, a feniranje je frizura čiji je glavni zadatak upravo pružiti spomenute elemente. Uobičajeni postupak je nakon feniranja na kosu staviti ulje kako bi se postigao sjaj, no ključ je zapravo u onome što stavite na kosu prije feniranja, stoga prilikom sljedećeg stiliziranja svakako poslušajte ovaj savjet jer smo sigurni da nećete ostati razočarani.

Posljednja pogreška tiče se četki koje koristite. Sigurni smo kako ste prilikom feniranja kod frizera primijetili da se ne koristi jedna četka za cijelu kosu, već mijenja ovisno o dijelovima. Naime, prilikom feniranja stražnjih dijelova kose preporučuje se uporaba debljih četki, a što se više približavate završnim slojevima kose, posegnite za onim tanjim kako biste u potpunosti imali kontrolu nam smjerom u kojem će kosa biti isfenirana. Također, biti su i nastavci na sušilu, odnosno nastavak za usmjeravanje puhanja koji je ključan faktor za postizanje glatkog, svilenog, ali i volumeniziranog izgleda kose.

Foto: Instagram