UTJECAJ KIŠE NA VAŠU KOSU

Čim padnu prve kapi kiše, slavimo kraj vrućim ljetnim danima. Kiša simbolizira život i sigurno ste barem jedno kao mali izletjeli iz kuće i dobro se namočili. Jedino zbog čega se brinemo je naša odjeća, bila ona skupa ili ne te kosa. Postoji puno rasprava o tome je li kiša dobra za kosu ili nije. Tehnički gledano, kiša je najčišći oblik mlake vode. Dakle, ne postoji razlog zašto kiša nije dobra za kosu, ili ipak postoji!?

Mnogi ljudi se žale da im pada kosa nakon što im se kosa smoči. Većina savjeta vam to i govori, da izbjegavate kišu jer ćete uništiti kosu. Što je zapravo istina? Pomoću nekoliko točaka objasnit ćemo vam je li kiša dobra ili loša za vašu kosu.

Prve kapi

Njih uvijek izbjegavajte! Ovih dana gradovi su puni kisele kiše. Prve kiše isperu štetne nečistoće i kemijske zagađivače u atmosferi. Očito da je ta zagađena kišnica loša za vašu kosu. Nakon nekoliko teških pljuskova, možete izložiti svoju kosu kiši.

Kišnica

Tehnički, kišnica je načišći oblik kiše. Stoga, ako imate problema sa kosom kišnica je idealna. Kako smo napomenuli već, prve kapi kiše nisu dobre, no lagana kišica nikako ti ne može naškoditi.

Kišnica za ispiranje

Ponekad, kupanje u krilu prirode izvrsno je za tvoju kosu. Kad vidite da se sprema pljusak, stavite kantu i pričekajte da padne pljusak kako biste ju napunili. Operite kosu šamponom i isperite ga kišnicom. Shvatit ćete kako je kiša zaista dragocjena.

Osušite kosu

Iako je kiša dobra za vašu kosu, ima nekih problema. Uglavnom smočite kosu dok putujete stoga vaša kosa neće biti suha dok ne dođete kući. Ako je vaša kosa mokra duže vrijeme, korijen kose će oslabiti, pogotovo ako je svezana. Zapetljat će se i početi padati. Budite pametni kada močite kosu kišom. Imajte na umu da ju morate posušiti brzo.

Izvor