You are currently viewing Što sve slavne ljepotice koriste za ljepšu kosu?

Što sve slavne ljepotice koriste za ljepšu kosu?

Lijepa i njegovana kosa glavno je oružje samopouzdane žene. Njegovana kosa je simbol ljepote i ženstvenosti, no učestalo feniranje i tretiranja kose kemijskim sredstvima je mogu znatno oštetiti. Ovom prilikom odlučile smo pogledati kako su taj problem riješile poznate glumice, manekenke i pjevačice te ti donosimo njihove trikove za što ljepšu i podatniju kosu. Moramo priznati, neki njihovi beauty trikovi su i nas iznenadili!

1. Adriana Lima: maska od avokada Ako ste poput nas zaljubljene u kosu Adriane Lime znajte da se tajna njezine ljepote krije u avokadu. Model svakoga tjedna priprema masku tako što u izgnječeni avokado umiješa regenerator. Masku na kosi ostavlja 30 do 45 minuta te je potom ispere mlakom vodom. Nakon ispiranja, ostaje joj blistava kosa spremna za modne piste.

2. Suki Waterhouse: Coca-Cola umjesto šampona Suki Waterhouse priznaje da joj kupovni šamponi nerijetko kosu ostave beživotnom i suhom, a rješenje tog problema pronašla je u Coca-Coli. Pa tako povremeno kosu opere upravo u ovom velikom broju ljudi omiljenom bezalkoholnom piću. Model tvrdi kako joj je kosa nakon toga baš onakva kakvu ju najviše voli – razbarušena kao da je upravo pristigla iz Amazone!

3. Sienna Miller: kečap kao izbjeljivač U jednom od brojnih intervjua glumica Sienna Miller je istaknula kako nije imala puno uspjeha s bojenjem kose. Kada ju je pokušala ofarbati u crveno ispala je ružičasta, a kada ju je pokušala ofarbati u smeđe ispala je zelena. Zbog toga što kupovne boje za kosu naprosto nisu djelovale odlučila se okrenuti prirodi i koristiti kanu. No ni to nije pošlo po dobru jer nikako nije mogla povratiti originalnu boju svoje kose. Rješenje je pronašla u kečapu. Kako bi se riješila boje i izbijelila kosu, godinu dana ju je svake večeri umakala u kečap od rajčice.

4. Blake Lively i Salma Hayek: majoneza kao maska za kosu Ako pitate glumicu Blake Lively, tajna za blistavu valovitu plavu kosu skriva se u frižideru. Glumica koristi majonezu za očvršćivanje kose i sprječavanje njezine suhoće, a ovaj trik naučila je od majke. Majoneza pomaže kosi zadržati vlažnost, posebice na vrhovima koji su najbrže skloni pucanju. Istim trikom služi se i glumica Salma Hayek.

5. Catherine Zeta-Jones: pivo kao regenerator Glumica Catherine Zeta-Jones radi vlastiti regenerator od piva i meda. Premda će vam kosa sutradan snažno mirisati na pivo, glumica se kune kako je upravo to njezina tajna za zdravu i mekanu kosu.

6. Nicole Kidman: sok od brusnice i šampanjac Ukoliko tražite prirodan šampon koji će zaštititi vašu bojanu kosu Nicole Kidman preporučuje sok od brusnice za crvenu, a šampanjac za plavu kosu. Glumica tvrdi kako uistinu čine čude kad je očuvanje boje posrijedi.

7. Mary-Kate i Ashley Olsen: različita ulja Tajna sjajnih frizura sestara Olsen krije se u DIY pripremljenom regeneratoru pripravljenom od kokosovog ulja, bademovog ulja, jojobinog ulja i vitamina E. Maska se na kosu treba nanositi dva puta tjedno i ostaviti 30 minuta prije ispiranja kako bi iz tuša izašla sa svileno mekom kosom.

8. Mirna Medaković Stepinac i Kristina Krepela: kantarionovo ulje Dvije domaće glumice, Mirna Medaković Stepinac i Kristina Krepela su kao tajni recept za lijepu kosu istaknule uporabu kantarionovog ulja. Ovo je ulje i odličan trik za uklanjanje peruti jer daje vlagu koži i sprječava daljnje perutanje.