You are currently viewing Jaka kosa – sedam savjeta za optimalne rezultate

Jaka kosa – sedam savjeta za optimalne rezultate

Svi žele sjajnu, jaku i zdravu kosu punu volumena. No kako doći do tako jake i prekrasne kose? Niže ćete naći naših sedam najboljih savjeta za kosu koja izgleda i na dodir je bolja nego ikad prije.

1. savjet: Plan prehrane za ljepotu

Zdrava prehrana temelj je za zdravu kosu. Protein i vitamin B5 iznimno su važni za zdravo vlasište i zdravu kosu. Dovoljnu količinu potrebnih proteina naći ćete u jajima, lješnjacima i siru. Vitamin B5 je, primjerice, prisutan u neprerađenoj riži, grahoricama i cjelovitom zrnu. Vitamini i minerali ojačavaju korijen kose. Imajte na umu: kava stimulira proizvodnju loja kod korijena kose što nažalost dovodi do povećanja prhuti. Nikotin i alkohol također nisu dio našeg uravnoteženog plana prehrane za ljepotu. Umjesto toga, plan sadrži voće, ribu, piletinu i puretinu, zeleno lisnato povrće kao i mlijeko, soju i proizvode od cjelovitog zrna. Naša zdrava prehrana za kosu sadrži mnogo biotina, cinka, željeza i folne kiseline.

2. savjet: Neka vaša kosa zadrži punoću!

Regeneratori održavaju kutilule kose glatkima i punima. Nanesite regeneratore ponajviše na suhe vrhove kose.

3. savjet: Zaštita za kosu od topline

Izbjegavajte oštećivanje kose toplinom. Sušilo za kosu stalno imajte u pokretu tijekom sušenja kose i nemojte upotrebljavati dodatke koji sužavaju tok vrućeg zraka. Postavite svoje sušilo za kosu na niže temperature čime ćete smanjiti rizik od oštećivanja strukture kose. Sušila za kosu i uređaji za oblikovanje poput uređaja za ravnanje ili kovrčanje kose često dosežu temperature do 200°C. Kod oštećene kose proteini se počinju uništavati na oko 140°C. Prije uporabe takvih uređaja obavezno nanesite zaštitni sprej. Time obnavljate proteinsku strukturu kose, površinu kose i štitite kosu od oštećivanja.

4. savjet: Ispravno oblikovana frizura čini čuda

Stvara li vaša tanka i mlohava kosa tužan okvir vašem licu? Pogrešna je frizura uglavnom odgovorna za tu nevolju. Dogovor sa stručnim i iskusnim frizerom dobra je ideja. Frizer će analizirati strukturu vaše kose i znat će što će vam pristajati. Tako ćete dobiti odgovarajuću frizuru, a ne samo modernu. Nakon toga će vaša nova frizura trebati uređivanje svakih šest tjedana. Međutim, nemojte bilo kome dopustiti da šiša vašu kosu britvicom ili da škarama grubo reže vrhove kose. Ispucani vrhovi i oštećenja na vlasištu često su rezultat tih tehnika. Na kraju takvog tretmana često je teško oblikovati kosu da bi imala punoću i živahnost.

5. savjet: Dobra četka ključan je pribor

Najbolje četke izrađene su od prirodnih (veprovih) ili miješanih dlaka. Takve četke s lakoćom kližu kroz kosu. Naravno, glatko klizanje moguće je samo kad je kosa vlažna i nije tako osjetljiva kao mokra kosa. Dobro oblikovana četka također uklanja čestice prljavštine i ostatke styling proizvoda s vaše kose dok ravnomjerno raspoređuje loj od korijena kose do vrhova.

6. savjet: Ruke podalje od vlasišta

Žene s masnom kosom trebaju se što manje igrati s kosom kako bi izbjegle podizanje loja prstima i širile ga sve do vrhova kose.

7. savjet: Kutija s čarobnim trikovima

Kosa će izgledati gušće ako je obojite u tamniju nijansu. Lagani pramenovi također pomažu jer će unijeti malo oštrine u kosu i lakše ćete je oblikovati. Imamo tajni savjet za tanku kosu: koristite šampone za volumen koji popune strukturu kose. U slučaju da vam se kosa jako masti, koristite samo blage dječje šampone.