You are currently viewing Postepene frizure: njega i oblikovanje

Postepene frizure: njega i oblikovanje

Sušenje kose sušilom, definiranje, održavanje: ta tri osnovna pravila pomoći će vam da izvučete najbolje iz svoje postepeno ošišane kose. Pokazujemo vam kako – i otkrivamo koji vam je pribor potreban.
Tražite frizuru koja bi vam dala raznolikost, strukturu i definiciju? Tada je postepena kosa za vas. Kraći pramenovi unose lakoću i strukturu u kosu. Tri stvari trebate imati na umu u vezi s njegom i oblikovanjem: volumen kod korijena, zdravi vrhovi i definirani pramenovi.

Kako unijeti volumen u postepenu kosu

Dodatni volumen počinje sa šamponom za kosu. Koristite šampon i regenerator koji će odignuti vašu kosu od korijena. Savjet: prije sušenja, na ručnikom prosušenu kosu nanesite pjene za volumen u količini teniske loptice. Ili poprskajte kosu sprejem za sušenje. Oba proizvoda unose strukturu u kosu i učvršćuju je, stvarajući bazu za daljnje oblikovanje.

Krupni plan duge plave kose koja se suši na okruglu četku.
Okruglom četkom oblikujte volumen u postepenoj kosi.

Posušite kosu na okruglu četku, provucite je kroz kosu od korijena do vrhova. Posušite tako svu kosu, pramen po pramen. Savjet: ako imate srednje dugu ili dužu kosu te želite izviti vrhove, postavite četku na vrhove i izvijte ih tijekom sušenja.

Za ravnu, kratku do srednje dugu kosu, koristite široku ravnu četku. Četkajte kosu suprotno od smjera rasta, prvo s desne strane, pa s lijeve, zatim sprijeda i straga. Tako ćete stvoriti volumen kod korijena i kosa će sjajiti te istodobno biti glatka i ravna.

Ispravna njega za postepenu kosu

Kako bi vaša frizura bila lijepa, trebate se brinuti za svoju kosu sve do vrhova. Želite imati sjajne vrhove na kraju svakog pramena. Obnovite vrhove njegujući ih tretmanima ili uljem za kosu. Šamponi, regeneratori i tretmani za kosu koji su posebno razvijeni za oštećenu kosu, također održavaju zdrav i sjajan izgled vaših vlasi. Ako ne odlazite redovito frizeru, tada je postepeno ošišana kosa savršena za vas! Pustite je da raste nekoliko tjedana i ona će i dalje imati svoj oblik.

Savjeti za oblikovanje postepene kose

Postepene frizure mogu izgledati malo „neuredno“. Za naglašavanje postepenih pramenova u kosi trebate definiciju i naglašene vrhove. Jednostavno protrljajte malu količinu kreme ili voska među prstima kako biste naglasili pojedine pramenove. Ti proizvodi pomažu definirati frizuru bez otežavanja kose ili sljepljivanja vlasi. Usto, vosak daje kosi prekrasan sjaj. Štedljivo koristite vosak na tankoj kosi kako je ne biste otežali.

Dodatni savjet:

Pramenovi stvaraju savršenu definiciju za postepeno ošišanu kosu. Isprobajte pramenove u dvije ili tri nijanse kako biste dobili trodimenzionalni efekt i stvorili dubinu u kosi.

600x800_back-view-woman-with-layered-cut-and-highlights