You are currently viewing 5 frizura koje odgovaraju ženama ovalnog lica

5 frizura koje odgovaraju ženama ovalnog lica

Postoji nekoliko stvari koje moramo znati o svome tijelu, poput krvne grupe, alergija i – oblika vašeg lica. Iako se ovo posljednje možda ne čini kao nešto od krucijalne važnosti, može nam pomoći da izaberemo frizuru koja će nam najbolje pristajati.

Ako znamo da je naše lice ovalnog, okruglog ili četvrtastog oblika, lakše ćemo izabrati pravi oblik naočala ili konturirati lice.

Jessica Alba, Mila Kunis, Liv Tyler i Kate Hudson samo su neke od mnogih celebrityja s ovalnim, izduženim licem koje karakterizira šire čelo i šira čeljust.

Donosimo vam 5 seksi frizura koje će komplementirati osobama ovalnog lica.

Efekt zavjese

Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images
Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images

Kosa poput zavjese opušteno pada s obje strane lica, preko obrva i jagodica. Tako skrivamo uši i oblik vilice, a naglašavamo oči.

Duge šiške

Photo by Marc Stamas/Getty Images
Photo by Marc Stamas/Getty Images

Ravne šiške koje se blago uvijaju sa strane uokviruju oči i mijenjaju obliklica. Ova frizura skraćuje lice.

Opuštene kovrče

Foto: Chris Jackson/Getty Images
Foto: Chris Jackson/Getty Images

Svaka žena teži gustoj i zdravoj kosi. Kada je kosa ošišana ravno, postiže se volumen. Ako se uvije, volumen se gotovo udvostruči. Vojvotkinja zato često bira baš ovu frizuru.

Kosa prebačena na jednu stranu

Foto: Charley Gallay/Getty Images for Burberry
Foto: Charley Gallay/Getty Images for Burberry

Kosa može izdužiti ionako dugo lice. Ako je razdijelimo i povučemo na jednu stranu, taj se dojam ublažava. Asimetričnost ide u prilog svakoj osobi ovalnog lica.

Valoviti lob

Foto: Mireya Acierto/Getty Images
Foto: Mireya Acierto/Getty Images

Opće je poznato da kovrče povećavaju volumen kose. S obzirom na to da je ovalno lice izduženo, kovrče će taj dojam ublažiti. Osim toga, kovrčavi lobističe jagodice i uspostavlja ravnotežu.