You are currently viewing Ove frizure mogle bi biti veliki hit u mjesecima pred nama

Ove frizure mogle bi biti veliki hit u mjesecima pred nama

Svega nekoliko tjedana dijeli nas od oproštaja s 2021. godinom, a poželite li ju ispratiti s nekom novom frizurom, na ove verzije isplati se obratiti pozornost.

‘Žena koja ošiša kosu uskoro će promijeniti život’, riječi su slavne dizajnerice Coco Chanel s kojom će se brojne dame složiti. Hrabri rez kose ima vrlo oslobađajuću psihološku komponentu i predstavlja jedan od najjednostavnijih načina izlaska iz zone komfora. Iz tog razloga, aktualnu godinu završiti s frizurom koja će biti veliki trend u novoj kalendarskoj godini i nije tako loša ideja.

Hime cut

Inspirirana prošlošću, ova frizura svidjet će se svima kojima je stil 80-ih ipak malo previše, a klasičan bob pomalo dosadan. Takozvani hime cut potječe iz Japana, a 60-ih i 70-ih godina uspjela ga je popularizirati glazbena diva Cher.

Ovaj tip frizure karakterizira kosa barem do brade ili duža uz kraće odrezane dijelove s obje strane lica. Ravan rez tako uokviruje lice, a za frizuru vam je potrebna samo mirna ruka frizera.

Nape bob – frizura koja dodatno stilizira vrat

Nape bob već odzvanja frizerskim salonima diljem svijeta, a riječ je o tipu boba koji predstavlja savršen odabir ukoliko želite postići efekt ljepšeg i duljeg vrata, a savršeno će se prilagoditi ravnoj i kovrčavoj kosi. Ova vrsta boba odnosi se na blagi nagib kose od zatiljka do razine brade čime veći dio vrata ostaje nepokriven.

Prema riječima frizerskih stilista, ova vrsta bob frizure posebno će laskati damama s tanjom kosom jer joj zauzvrat daruje volumen i pokret.

Bixie

Kako već i samo ime otkriva, ova frizura spoj je pixie stila šišanja i boba. Kod oblikovanja bixija kosa je kratko ošišana, ali ima ostavljene duže i prozračne pramenove, posebno na vratu i iznad ušiju. Gornji dio kose ostavljen je nešto duljim nego kod klasičnog pixie i stepenastog šišanja. Rezultat toga je gubitak strogoće i kompaktnosti koji su karakteristični za klasičan bob.

tportal
Izvor: Profimedia / Autor: Amy Sussman / Getty images / Profimedia

Velike prednost bixija je što laska gotovo svakoj strukturi kose. Tanka kosa djeluje punije i gušće, a posebno je naglašen volumen kose.