You are currently viewing PALM PAINTING TEHNIKA BOJANJA KOSE

PALM PAINTING TEHNIKA BOJANJA KOSE

Nakon mnogima omiljenog balayagea koji je našu kosu prošarao tankim pramenovima svjetlije nijanse i dao joj dinamičnost i prirodan izgled, u beauty svijetu istaknula se nova tehnika bojanja kose koja odlazi korak dalje i na kosi stvara nikad prirodniju igru boja u nepravilno raspoređenim pramenovima. Riječ je o palm paintingu ili palmingu, tehnici nanošenja pramenova koja ne zahtijeva korištenje klasičnih frizerskih alata za bojanje kose, već se boja na kosu raspoređuju rukama. Bez šablone i strukture, boja se prstima nanosi podjelom kose na nekoliko velikih sekcija, s početkom nekoliko centimetara udaljenim od korijena kose. Efekt koji se palmingom postiže na kosi su vrlo prirodni pramenovi s nježnim prijelazima koji podsjećaju na kosu prošaranu prirodnim pramenovima nakon ljetovanja.

@vivaluxuryblog

Bez šablone i strukture, boja se prstima nanosi podjelom kose na nekoliko velikih sekcija, s početkom nekoliko centimetara udaljenim od korijena kose. Za razliku od klasičnih pramenova rađenih uz pomoć folije, palming krši sva pravila i briše granicu između obojenih pramenova i ostatka neobojane kose. Nakon nanošenja boje prstima obojeni dijelovi kose ostavljaju se da prirodno padaju na dijelove kose koji su ostali neobojeni čime se postiže efekt vrlo prirodnih pramenova s nježnim prijelazima koji podsjećaju na kosu prošaranu svjetlijim pramenovima nakon ljetovanja.

Osim igre pramenova koji stvaraju prirodan izgled i kosi daju živost i dimenziju, palming tehnika nanošenja boje prstima vrlo je jednostavna za održavanje. Kako u samoj tehnici ne postoji određeni uzorak nanošenja, izbjegavanjem korištenja kistova za bojanje i folije izbjegavaju se i oštre linije koje se nerijetko stvaraju na izrastu. Umjesto učestalih posjeta frizeru, palm painting tehnika omogućit će vam nekoliko bezbrižnih mjeseci između ponovnog posjeta frizerskom salonu.

@julietangus

@cococoldn

@julietangus