You are currently viewing Ova frizura vratila se iz 70-ih i postala najveći trend za ljeto 2020.

Ova frizura vratila se iz 70-ih i postala najveći trend za ljeto 2020.

Hrvatska riječ za shag odbnosno shag haircut ne postoji, najbliže, ali ne i dovoljno precizno bilo reći: slojevito ošišana kosa. Riječ je o frizuri vrlo popularnoj u 70-im godinama prošlog stoljeća koja je ošišana vrlo slojevito, s nepravilnim razbarušenim vrhovima nejednake dužine. I koja je očito postala upravo vrlo popularna među celebima.

Slojevi su ošišani tako da su oni na vrhu glave najkraći, a prema dolje su sve duži i duži – najduži su oni na dnu. Puno je teksture i volumena u ovoj frizuri koja se nosi na sve dužine kose i uvijek izgleda raskuštrano. Tijekom desetljeća često su joj mijenjali ime, nazivajući je tako u jednom času i “gipsy” frizurom.   Ono što viđamo na glavama Anne Hathaway, Taylor Swift i Sarah Hyland zapravo je apdejt frizure kakava se nosila u 70-ima i prijeti da će biti najcool trend godine. Dvije su verzije shaga trenutačno najpopularnije: vrlo kovrčavi i vrlo slojeviti shag te dugi ravni shag sa lepršavim zavjesa šiškama. Kovrčavi ima okruglu formu i tekstura je vrlo naglašena, a prijelaz između slojeva, od šiški nadolje je postepen, ne toliko upadljiv. Slojevi u ravnom shagu su mnogo duži, a fokus je na debelim zavjesa šiškama nepravilno odrezanima, objašnjavaju profiji.  Anne Hathaway svoju je novu frizuru pokazala na premijeri filma The Hustle. Milla Jovovich odlučila se za shag sa šiškama i pramenovima. 

Selena Gomez svoje je prepoznatljivi bob zamijenila ovom slojevito ošišanom frizurom sa zavjesa šiškama. Vrhove kose je posvijetlila dok je uz krijen njezina prirodno tamno smeđa kosa. Milley Cyrus odlučila se za njžnu verziju ove staromodne frizure. Usput je na Instagramu napisala: “Nova frizura. Nova godina. Nova glazba.” I jedan od najpoznatijih svjetskih oversized modela Barbie Ferreira se krajem prošle godine pojavila sa shagom.