You are currently viewing NAJBOLJI SAVJETI ZA BRŽI RAST KOSE

NAJBOLJI SAVJETI ZA BRŽI RAST KOSE

Gotovo svaka žena želi imati dugu i zdravu kosu, no to je sve osim jednostavno. Vrlo malo žena može uopće pustiti kosu do željene dužine jer da bi kosa rasla brže i gušće, morate u nju, odnosno njenu njegu uložiti puno truda. Ako i vi želite imati dugu kosu i želite da vam što prije naraste, pokušajte s ovim savjetima!

Četkajte kosu s pritiskom

Kada četkate kosu morate primijeniti pritisak na vlasište. Tako pojačavate cirkulaciju krvi u koži i pomažete joj da brže raste. Ne morate se bojati malo grublje četkati kosu četkom!

Nanošenje ulja na kosu

Nanesite ulje na kosu barem jednom tjedno, a bademovo je pravi izbor za vas ako puštate kosu. Nanesite temeljito ulje na cijelu dužinu kose navečer i operite ju ujutro. Tako ćete vašoj kosi osigurati potrebnu njegu i dati toliko željeni sjaj.

Ulje hibiskusa

Ništa ne djeluje bolje od prirodnih sastojaka kada je u pitanju rast kose. Potopite cvijet hibiskusa u toploj kokosovoj vodi i ostavite preko noći. Ova smjesa potiče brži i gušći rast kose, a nanesite je obilno te ostavite da odstoji 10-ak min pa potom isperite.

Vezivanje kose

Pokušavajte zavezati kosu u laganu pletenicu kada krenete u krevet jer se tako vaša kosa neće oštetiti od trenja.

Vitamin E

Hrana bogata vitaminom E je izuzetno bitna za rast vaše kose. Jedite redovno namirnice poput badema, koje su bogate vitaminom E.

Ne koristite vruću vodu

Vruća voda može oštetiti vašu kosu pri njenom pranju. Topla voda otvara pore na vašem vlasištu i na taj način dolazi do otpadanja kose, što nam nikako nije cilj, pa radije perite kosu u mlakoj vodi.

Održavajte kosu čistom

Vjeruje se da puno šampona šteti kosi, ali pranje kose je jednako važno kao i nanošenje ulja stoga perite kosu s blagim šamponom barem tri puta tjedno.

Savjeti za brži rast kose

Izvor