You are currently viewing Tri navike koje trajno uništavaju kosu

Tri navike koje trajno uništavaju kosu

Često svoje raspoloženje ‘ispucamo’ na našoj kosi. Od nervoze i stresa je vrtimo prstima, igramo se vrhovima, vežemo prečvrsto rep…

Zapravo, ne razmišljamo da bismo upravo našim nerazmišljanjem mogle oštetiti svoju kosu – i to ozbiljno te dugotrajno. Stoga donosimo tri savjeta – štp nikako NE treba raditi s kosom.

1. Maknite prste s kose!

Uglavnom zbog toga jer smo nervozne omotavamo kosu oko kažiprsta – i to po više puta. Međutim, ta je navika štetna za našu kosu – ruke nam često nisu čiste te prenosimo prljavštinu na kosu. A to ipak uzrokuje mašćenje kose.

2. Raspustite kosu!

Konjski rep je brzi styling koji ostavlja dojam na okolinu. Međutim, ako svaki dan vežete kosu u rep, to može uzrokovati ispadanje kose – također i ako vežete pletenicu ili punđu.

Stalnim povlačenjem i težinom koju mora podnositi kosa iznad čela, oštećuju se folikule kose te se tako sprječava rast nove.

3. Šišanje je bolje!

Postoji jedna dječja bajka:

Ako iščupaš sijedu kosu, izrasti će ti deset novih dlaka.

Dobro je da se radi o bajci. Naravno da čupanjem kose nećemo potaknuti rast nove – dapače, oštetit ćemo folikule. Ako vam sijeda dlaka baš jako smeta, skroz je kratko podšišajte.