You are currently viewing Najbolje muške frizure

Najbolje muške frizure

Većina tipova mijenja frizuru u skladu s godišnjim dobima. No, nakon mjeseci provedenih pod kapom, možda je došlo vrijeme za novu zurku. (Ili vam je samo dosadila sadašnja frizura.)

„Prvo pogledam što se nosi na modnim pistama jer se tamo mogu vidjeti najnoviji svjetski trendovi“, kaže stručnjakinja za muško dotjerivanje Diana Schmidtke, koja je šišala i stilizirala Georgea Clooneya i Jona Hamma.

Iako Schmidtke kaže da je modni svijet odlično mjesto za pronalazak inspiracije, mnogi poznati hollywoodski muškarci nose manje upečatljive frizure od onih koje su trenutačno u modi – verzije koje biste i samo poželjeli imati na glavi.

Donosimo vam pregled slavnih frizura koje su vrijedne kopiranja i savjete kako uspješno ukrasti njihov stil.

matt-bomer

MATT BOMBER

„Ovo je odličan primjer jednostavne, dulje frizure koja izgleda primjereno bez obzira na to kako ste odjeveni.“

Ako mislite da imate kosu za ovu frizuru – dužu s malo kovrča – odnesite Bomberovu fotku svojoj frizerki. „To je najjednostavniji i najbolji način da postignete taj izgled,“ kaže Schmidtke.

Kada dobijete ovu frizuru, održavajte je pomoću lagane kreme ili gela za stiliziranje kose.

eddie-redmayne-hair

EDDIE REDMAYNE

„Ovo je savršen stil sa muškarce s kovrčavijom kosom koji žele zadržati prirodan izgled.“

Većinu posla ćete imati na prednjem dijelu. Kako biste maknuli kosu sa čela, posegnite za kremastim sredstvom za stiliziranje.

„Gelovi na utječu dobro na kovrče. One će se zalijepiti zajedno ili biti tvrde kao kamen.“

jon-hamm

JON HAMM

Hamm ima klasičnu frizuru koja stoji muškarcima ravnije, ne pretjerano guste kose.

„Izgleda kao da ne zahtijeva nimalo truda, već da je samo prošao prstima kroz kosu“, dodaje.

Kako biste postigli ovakav izgled, upotrijebite laganu pastu za kosu. „Protrljajte je između dlanova kako bi se zagrijala, zatim je lagano, raširenim prstima ravnomjerno nanesite na kosu.“ Na taj se način kosa neće zalijepiti zajedno.

Bonus: ako idete na vjenčanje ili na nekakav službeni događaj, uz pomoć gela postignite Hammov uglađen Don Draperovski stil.

chris-evans

CHRIS EVANS

Ova jako kratka frizura može pomoći muškarcima da prikriju gubitak kose (iako to nije Evansov razlog za ovu frizuru), kaže Schmidtke. Osim toga, jednostavna je za održavanje i muškarcima sa jako gustom kosom.

Bez obzira na tip kose – no, posebice za one s rijetkom kosom – predlaže korištenje voska za kosu kako bi postigli mat izgled.

„Želite da se svjetlo odbija od tjemena pa izbjegavajte sredstva koja kosi daju dodatan sjaj.“

zac-efron_0

ZAC EFFRON

„Ono što mi se najviše sviđa kod njega, jest da često mijenja stil“, kaže Schmidtke.

Treba vam gusta kosa s barem malo kovrča kako bi mogli imati ovakvu frizuru. Ali ako imate pravi tip kose i pustite je da malo izraste, možete mijenjati brojne stilove.

Schmidtke predlaže malo voska za kosu kako biste izbjegli uglađeni stil i izgledali kao da vam je vjetar napravio frizuru. Kada odlazite na posao upotrijebite veću količinu voska koji će ju ukrotiti.

brad-pitt

BRAD PITT

Za Pittov undercut trebat će vam gusta kosa. Posegnite za sredstvom za sjaj kose i zagladite je od čela prema nazad.

„Zapamtite, mi smo samo stilisti!“, šali se Schmidtke. „Ne možemo napraviti da izgledate kao Brad Pitt.“

george-clooney

GEORGE CLOONEY

Schmidtke Clooneyev umoran i realan izgled naziva spojem „Mad Mena s malo više volumena.“

Kako bi kopirali ovaj izgled, osušite kosu ručnikom i ostavite je vlažnom. Zatim uz pomoć češlja začešljajte kosu unazad kako biste napravili razdjeljak i učvrstite je s malo gela ili kreme za kosu.

Ako želite prirodniji izgled, prođite prstima kroz kosu. Ako želite da vam frizura bude postojana i besprijekorna, „dovršite“ izgled s mrvicom laka za kosu.

josh-duhamel

JOSH DUHAMEL

Nemaju mnogi muškarci tako gustu i čvrstu kosu. Ali ako ste vi jedan od tih sretnika, nanesite malo voska ili kreme za kosu na suhu kosu kako biste postigli ovakav izgled.

(Ako nanesete proizvod na mokru kosu, ona će postati teška i izgubit će prirodan volumen, dodaje.)

jared-leto

JARED LETO

Leto je nedavno odrezao svoju dugu grivu za potrebe nadolazećeg filma, „ali na tom stilu su mu zavidjeli i muškarci i žene diljem svijeta“, kaže Schmidtke. Žene su mu posebice zavidjele na „savršenoj boji kose“.

Ako imate kosu (i muda) za ovakvu frizuru, trebat će vam dobar stilist koji će vam obojati kosu i stepenasto ošišati vaše duge kovrče, kaže Schmidtke.