You are currently viewing Mokra frizura: Kako oblikovati taj trend

Mokra frizura: Kako oblikovati taj trend

Pozor svim sirenama! Svjetlucava mokra frizura ponovno je u modi, a brzo ju je i lako oblikovati. Evo najboljih varijanti te frizure!

Model Bella Hadid s mokrom frizurom
Zaglađeno i seksi: mokra frizura na modelu Belli Hadid na modnoj reviji Jasona Vua.

Super mokra i super sjajna – mokra se frizura ove sezone vratila na modne piste. Bilo da je kratka, zaglađena ili zagelirana na vrhu dok ostala kosa ostaje netaknuta: sjajna mokra kosa izgleda svježe, elegantno i seksi – savršeno za vruće mjesece. Ova ravna i sjajna frizura može biti elegantna ili neobična – idealna je za raskošne večernje prigode, razuzdane tulume i posebne prilike.

Brzo i jednostavno do mokre frizure

S ovom večernjom frizurom ne možete pogriješiti. Spremni ste za zabavu onog trena kad izađete iz tuša. Dobro, ne baš, ali skoro…

  1. Posušite kosu. Za razliku od očekivanog, ova se frizura oblikuje kad je kosa suha, a ne mokra.
  2. Posušite kosu u frizuru koju želite, začešljanu ili na jednu stranu.
  3. Zatim izravnajte kosu, neka bude što bliže vlasištu.
  4. Uzmite gela, pjene ili gel-voska u količini lješnjaka, protrljajte među prstima i utrljajte u suhu kosu. Prema potrebi dodajte još proizvoda.
  5. Savjet: za zaglađen izgled, počešljajte kosu češljem.
  6. Začešljajte kosu, učvrstite je lakom za kosu i još malo posušite – gotovo!
Model s razdjeljkom na stranu i mokrom frizurom
Mokra frizura s razdjeljkom na stranu elegantna je i moderna.

Gel postane čvrst i super sjajan. Ako više volite nježniji sjaj i laganiju postojanost, možete nanijeti gel-vosak (spoj ta dva proizvoda).

Ideje za oblikovanje mokre frizure

Model s mokrom kosom na vrhu glave
Na reviji Prabala Gurunga, kosa bliže glavi oblikovana je u mokru frizuru, a ostala je kosa prirodna.

Zagelirana kosa koja izgleda kao da ste upravo izašli iz bazena ili bili na plaži, sjajan je izbor za ljeto. Vaša će kosa izgledati mokro cijelu noć, iako je suha.

Mokra kosa ne pristaje samo dugoj kosi nego i kratkim frizurama. Ako želite nositi kratku mokru frizuru, možete kosu zagelirati prema natrag, a dužu kosu samo dijelom oblikovati gelom. Ako se odlučite za razdjeljak, neka bude precizan – idealno je da ga napravite češljem.

Ove varijante mokre frizure vrlo su moderne:

 

  • Zaglađena kratka kosa: posušite svježe opranu, kratku kosu prema natrag, što bliže vlasištu. Nanesite gel kako je gore opisano.
  • Zaglađeni rep: nanesite gel na kosu na vrhu glave i čvrsto skupite svu kosu na pozadini glave.
  • Zaglađeni razdjeljak na stranu i nezaglađeni rep: razdvojite kosu na stranu i samo središnji dio oblikujte u mokru frizuru. Ostala kosa ostaje prirodna. Ako imate dugu kosu, svežite je u rep na potiljku.
  • Napola začešljana frizura: Napola začešljana frizura: izravnajte kosu na vrhu glave i nanesite gel ili gel-vosak te je povucite čvrsto prema natrag. Za jače učvršćivanje, poprskajte frizuru lakom za kosu. Kosa sa strane u ovim varijantama mokre frizure može se počešljati iza uha ili padati preko ušiju.