You are currently viewing POPULARNE KRATKE FRIZURE ZA 2016

POPULARNE KRATKE FRIZURE ZA 2016

Poznate dame diktiraju trendove i uvek su premne za nove izazove po pitanju mode, šminke i frizure. Ovoga puta Vam predlažemo da pogledate najnovije kratke frizure poznatih dama koje vredi kopirati na početku 2016 godine.

Adele
Adele se vratila na muzičku scenu sa novim hitovima, ali i frizurom koju svi hvale. Radi se o dužoj bob ili lob frizuri koju ona nosi na dva načina sa razdeljkom po sredini ili sa strane. Ovo je idealna frizura za dame sa okruglim oblikom lica.

Emma Watson
Emma Watson uglavnom nosi jednostavne i šik kratke frizure. Ove sezone se opredelila za neurednu kratku bob frizuru. Ali ono što sve iznenađuje jeste promena boje kose. Emma je odlučila da posvetli kosu i pređe na zlatno medenu nijansu koja izgleda božanstveno.

Emma Watson neuredni kratki bob
Naomi Campbell
Supermodel Naomi Campbell se odlučila za modernu i neodoljivu slojevitu bob frizuru. Ova frizura se lako održava i idealna je za dame koje su stalno u pokretu i nemaju mnogo vremena za oblikovanje svoje kose.

Naomi Campbell slojeviti bob
Gigi Hadid
Gigi Hadid je u novembru sve iznenadila kada je skratila svoju prelepu dugu kosu i prešla na ravnu bob frizuru. Ovu frizuru uglavnom nosi sa unazad zalizanim šiškama što joj daje u isto vreme i moderan, ali i sofisticiran izgled.

Gigi Hadid zalizani bob
Dakota Johnson
Dakota Johnson, koja inače važi za novu ikonu stila i lepote, se takođe odlučila za jednostavnu bob frizuru sa paperjastim i retkim šiškama koje celom licu daju mladalačku svežinu i suptilnost.
Dakota Johnson jednostavni bob sa retkim siskama
Kate Mara
Kate Mara je odabrala piksi frizuru sa izraženim zulufima i kratkim šiškama pomerenim u stranu. Ova frizura se savršeno dopunjuje sa suptilnim i nežnim crtama lica ove mlade dame.

Kate Mara piksi frizura

Bob i lob frizure

S’pravom se može reći da je 2015 godina bila godina bob frizura. Razne varijante bob frizure nose devojke i žene širom sveta. Takođe su bob frizure popularne kod poznatih dama i jedne od najprisutnijih frizura na modnim pistama. Da li da izaberete bob ili lob frizuru ? Šta Vam bolje stoji? Ako ste u dilemi sledeći saveti Vam mogu pomoći da se lakše odlučite.
Dužina
Klasična bob frizura ima dužinu odprilike do brade sa slojevima koji se mogu na različite načine stilski oblikovati i samim tim prilagođavati obliku lica. Sa druge strane lob frizura je malo duža sa slojevima koji se završavaju iznad ključne kosti. To znači da je lob ustvari duža bob frizura.

Oblik lica
Bob frizura se završava na liniji vilice tako da u prvi plan ističe obraze i ramena. Zato se damama sa okruglim licem i širokim ramenima preporučuje duži bob odnosno lob frizure. Damama sa izduženim licem lepše stoji kraći bob jer vizuelno licu daje četvrtasti oblik.
Tekstura
Jedna od najboljih stvari u vezi sa bob frizurom je njena svestranost. Bob frizura može biti četvrtasta i ravna, pod uglom, asimetrična, sa tupim šiškama, šiškama sa strane ili po sredini. Lob se najčešće nosi ravan ili u nestašnim talasima. Dužina kose se kreće od ivice brade do ramena tako da nije kratka i može se nositi na različite načine čak i u vidu konjskog repa ili pletenice.
Održavanje
Bob frizura je jednostavna za održavanje. Ako ste u nedoumici frizeri savetuju da krenete od kratke bob frizure. Zatim je pustite da malo poraste i dobićete lob frizuru. Kada lob frizura malo poraste presom oblikujte krajeve da biste dobili predivne lokne koje se uvijaju oko ključne kosti i eto Vam još jedne prelepe frizure.