You are currently viewing MODERNE FRIZURE ZA DAME U ZRELIM GODINAMA

MODERNE FRIZURE ZA DAME U ZRELIM GODINAMA

Ako ste u potrazi za savršenom frizurom koja će biti prikladna vašim godinama, obradovaće vas to da ne morate mnogo eksperimentirati kako biste pronašli vašu idealnu frizuru. Zrele godine donose nekoliko prednosti, a jedna od njih je da se trendovi frizura ne mijenjaju toliko dramatično kao u mlađim danima.

Postoji nekoliko univerzalnih pravila uz koja ne možete pogriješiti. Jedno od njih je da što više godina imate, vaša kosa bi trebalo da bude kraća. Jedan od razloga je to što se kosa s godinama stanjuje, gubi sjaj pa može biti suva i beživotna.

Ako ste ipak odlučni u tome da zadržite dugu kosu, posvetite joj dovoljno pažnje kako bi ona izgledala zdravo i njegovano.

Damama u zrelim godinama preporučuje se da odaberu kratke, asimetrične frizure ili kosu ošišanu do brade ili ramena. Asimetrične šiške su odličan izbor jer prikrivaju izražene bore na čelu i mogu vas podmladiti. Ipak, ako imate izuzetno rijetku kosu, one nisu pravi izbor.

Damama u zrelim godinama savršeno pristaju gotovo sve svjetlije nijanse: plava, boja meda, bakrena, svijetlo smeđa, pa čak i narandžasta. Tamnije nijanse istaknuće sve nedostatke na vašem licu stoga biste ih trebali izbjegavati, a osobito ako imate  svjetliji ten.

Kratke dječačke frizure mogu učiniti da izgledate mlađe, kao i poluduga, asimetrično ošišana kosa. Ako imate nešto dužu kosu, blage kovrdže će vam izvrsno pristajati, a uz to će ublažiti vaše crte lica. Kod podignute kose, punđa ili rep trebali bi biti opušteni, s nešto više volumena.

Donosimo vam nekoliko prijedloga frizura za dame u zrelim godinama:

Kratka kosa

Kosa srednje dužine

Duga kosa

 

Izvor