You are currently viewing LJETNE FRIZURE ZA DUGU KOSU

LJETNE FRIZURE ZA DUGU KOSU

Duga kosa, pogotovo ako je gusta i neukrotiva, ljeti zna biti na teret. Ako ju raspustimo, vruće nam je, ako ju zavežemo, osjećamo se bezlično. Kada svemu tome dodamo još i more, počinjemo ozbiljno razmišljati o šišanju. Prije nego se odlučite na taj korak, pogledajte naših 5 prijedloga za ljetne frizure.

Postoji li ijedna frizura koja više podsjeća na ljeto od opuštene i lagano razbarušene valovite kose? Vjerojatno ne. Uz ovaj look izgledat ćete kao da ste upravo došli s plaže i već ste spremni za večernji izlazak. Ako niste u mogućnosti dobiti surferske valove prirodnim putem od kupanja u moru, slanim sprejem našpricajte kosu, malo oblikujte i vaša frizura je spremna. Osim sprejem, možete se poslužiti i uvijačima, figarom ili peglom.Vera-Wang-clp-RS15-5269Boho haljine u punom su jeku, pa zašto ne biste taj stil prenijeli i na kosu? Pletenice, i to one neuredne i raščupane, neizostavni su dio ovog looka. Ako vam pletenje nikada nije išlo za rukom, ovaj look je upravo za vas jer ne zahtijeva nimalo preciznosti. U blago valovitu kosu upletite jednu ili više pletenica tako što ćete uzeti pramen od donjeg sloja kose. Što neurednije, to bolje, a ako vam se čini da je pletenica ispala preuredno, prstima ili češljićem izvucite pokoji pramen.Balmain-bks-S-RS15-0331Wet look susrećemo već neko vrijeme od modnih pista do celebrityja, a ako ga još niste isprobali, sada je pravo vrijeme. Iako ovaj look možete nositi bez obzira kakvu kosu imate, onaj potpuno zaglađeni od lica najbolje će pristajati ravnoj kosi, dok vlasnice kovrčave kose mogu zagladiti samo dio kose sa strane. Za to morate imati potpuno suhu kosu, a trebat će vam vosak ili gel za kosu. Započnite s nanošenjem manje količine proizvoda i dodajte još po potrebi. Češljem zatim zagladite kosu od lica i spremni ste za pokret.Dolce-e-Gabb-clpa-RS15-7859

Već neko vrijeme gledamo i cvjetne vijence koji se nose poput krune. Ako vam se to čini pomalo nepraktično, imamo rješenje. Napravite nisku pundžicu u stilu balerine i u nju zataknite nekoliko cvjetova. Ova frizura pomoći će vam u borbi s vrućinom, neće biti pretjerana, a pružit će vam dozu ženstvenosti. Ovisno o cvijeću koje odaberete, ovaj trend uklopit će se u romantične i boho kombinacije, ali i u neke nove i neobične.

Jason-Wu-clpi-RS15-0769

Za klasičarke tu je niski, opušteni rep. Ova frizura ne iziskuje puno truda i mudrosti, samo dobru gumicu za kosu koja će držati i neće oštetiti kosu. Nabavite običnu pamučnu ili onu bez metalnih dijelova, te kosu nemojte prejako stegnuti kako vas ne bi zaboljela glava. Kosa neka ostane prirodne teksture. Ova frizura dovoljno je prilagodljiva za nošenje tijekom dana i večeri, a to što drži kosu dalje od lica i vrata te pomaže u borbi s vrućinom vjerojatno je njezin najveći plus.