You are currently viewing Kratke frizure za ljeto 2015
arrives at the 83rd Annual Academy Awards held at the Kodak Theatre on February 27, 2011 in Hollywood, California.

Kratke frizure za ljeto 2015

Kratke frizure su postale izuzetno popularne posljednjih godina. Mogu ih nositi sve dame bez obzira na godine i kvalitetu kose. Bitno je samo da u velikoj ponudi kratkih frizura pronađete onu koja najbolje pristaje Vašem obliku lica i temperamentu. Zato ako planirate da  promjenite frizuru i skratite kosu predlažemo Vam da izaberete neku od ovih kratkih frizura koje će sigurno dominirati ovog ljeta.
1.    Piksi frizura
Prve poznate dame koje su popularizirale piksi frizuru su bile Audrey Hepburn i Mia Farrow. Posljednjih nekoliko godina ova frizura je ponovo aktualna. Pored običnih dama rado je nose i poznate pjevačice i glumice kao što su Emma Watson, Halle Berry, Anne Hathaway. Moderne piksi frizure se od tradicionalnih  razlikuju po istaknutim šiškama koje se na različite načine oblikuju. Piksi frizura najljepše stoji damama sa gustom i prirodno valovitom kosom. Damama sa tankom i prirodno ravnom kosom se ne preporučuje jer pada preblizu koži glave i podsjeća na kacigu. Ako imate ovakvu kosu biće Vam potrebno mnogo dodatnih proizvoda da biste uspjeli  na pravi način oblikovati piksi frizuru. Piksi frizure ljepo stoje damama sa ovalnim, srcolikim i kvadratnim oblikom lica. Damama sa okruglim licem se preporučuje piksi frizura sa dužim šiškama spuštenim naprijed ili podignutim na gore jer će se na taj način lice vizualno izdužiti.

piksi frizura
2.    Moderna shag frizura
Shag frizure su 80-tih godina nosili članovi poznatih svjetskih rok grupa. Moderna shag frizura izgleda nestašno i ima manje slojeva od tradicionalne shag frizure. Ova frizura laska svakom obliku lica.

moderna shag frizura

3.    Pompadour frizura
Ova frizura je postala zaštitni znak pjevačica Miley Cyrus i Pink. Podrazumjeva obrijani dio glave sa strane i čuperak na vrhu koji podsjeća na krijestu. Pompadour frizura najljepše stoji damama sa jakom i gustom kosom.

 pompadour frizura
4.    Razbarušena bob frizura
Bob je klasična frizura koja nikada neće izaći iz mode. Ove sezone je aktualan razbarušeni ili neuredni bob koji se od klasičnog razlikuje po tome što ima više uglova. Kratki razbarušeni bob najljepše stoji damama sa tanjom kosom dok se onima sa gustom i kovrčavom kosom ne preporučuje. Odgovara skoro svakom obliku lica, ali se za okruglo lice preporučuje duži bob.

razbaruseni bob
5.    Kratki bob sa tupim šiškama
Radi se o slojevitoj kratkoj bob frizuri sa tupim šiškama. Različiti slojevi ovoj frizuri daju impresivnu formu, a licu mladalački i ženstveni izgled. Kratki bob sa tupim šiškama laska damama sa ovalnim oblikom lica.

kratki bob sa tupim siskama
6.    Kratki bočni bob
Nježno valoviti slojevi sa strane daju poseban volumen ovoj ljepoj frizuri. Kratki bočni bob je moderna i nježna frizura koja pristaje svakom obliku lica. Laka je za održavanje pa je samim tim idealna za ljeto.

kratki bocni bob
7.    Kratka frizura sa bočnim šiškama
Ova frizura se posebno preporučuje damama sa prirodno valovitoj kosom i srcolikim oblikom lica. Možete je nositi i u svakodnevnim  i u svečanim prilikama. Izgleda seksi i glamurozno i sigurno ćete sa njom privlačiti pažnju.

kratka frizura sa bocnim siskama
8.    Kratka frizura za ravnu kosu
Ova frizura je puna stila i šarma. Preporučuje se damama sa prirodno ravnom kosom. Duži slojevi sa strane i šiške preko čela divno uokviruju lice i vizualno ga podmlađuju.

 kratka frizura za ravnu kosu
9.    Voluminozni bob
Ovu frizuru karakteriše naglašeni volumen u gornjem djelu i šiške preko čela koje su lagano pomaknute u stranu. Prednji slojevi su tanki i prate konture lica. Zanimljiva i moderna frizura koja odgovara svakom obliku lica.

voluminozni bob
10.     Shaggy bob sa tupim šiškama
Mladenačka frizura sa kratkim šiškama je u trendu poslednjih godina. Ovu žestoku frizuru omekšavaju tanji  i nestašni slojevi sa strane koji prate oblik lica.

shaggy bob sa tupim siskama