You are currently viewing Kako oblikovati mušku rockabilly frizuru

Kako oblikovati mušku rockabilly frizuru

Ne samo da su 1950. proizvele mlade buntovnike poput Jamesa Deana i Marlona Branda nego su nam i dale neke od najboljih muških frizura. Otkrivamo kome pristaje rockabilly frizura i kako je možete sami oblikovati

Momci, vrijeme je da rokate. Ne samo u svom životu, nego i sa svojom frizurom. Kako? Oblikovanjem moderne – i seksi – rockabilly frizure. Bilo da se odlučite za jednostavnu ili ekstravagantnu varijantu rockabilly frizure, ona će uvijek istodobno izgledati sređeno i ležerno. Oblikujte je kod kuće prateći naše detaljne upute.

Što čini rockabilly frizuru?

Thibault nosi rockabilly frizuru
Thibault, prijatelj #SCHWARZKOPFcreator Laetitije, nosi modernu rockabilly frizuru.

Prvo, dobra vijest: ova posebna kratka frizura doista pristaje svakome te prosječnog tipa pretvara u rokera. Bitno: kosa na vrhu glave mora biti dovoljno duga. To je ono što čini ovu frizuru: kosa na vrhu glave treba biti duža od kose sa strane glave za 7-10 centimetara. Za razliku od nje, kosa sa strane glave je kratka.

 

Ovisno o obliku lica, kosu oblikujte prema gore ili dolje. Reći ćemo vam koja varijanta frizure pristaje kojem tipu i objasniti kako je oblikovati.

Rockabilly frizura pristaje ovim muškarcima

Rockabilly frizura pristaje muškarcima s okruglim, dugim ili čak vrlo kockastim licima. Zato se lako odlučiti za tu frizuru: pristaje gotovo svima. Što čekate, oblikujte je! Isprobajte ovaj buntovan, moderan izgled.

Oblikujte sami rockabilly frizuru: upute

Prvi korak prema savršenoj frizuri jest, naravno, posjet frizeru: ako vas dobro ošiša, moći ćete bez problema sami oblikovati tu frizuru kod kuće. Što se oblikovanja tiče, temelje ćete postaviti tijekom pranja korištenjem šampona za volumen. Time će kosa dobiti na punoći i djelovat će gušće. Kosa će biti postojanija i moći će se mnogo lakše oblikovati.

Prije sušenja kose (spustite glavu da kosa visi), nanesite pjenu na cijelu kosu. To će poslije pomoći kod oblikovanja.

Sad je vrijeme da oblikujete svoju frizuru. Koju ćete varijantu nositi? Vi odabirete:

 

1. Rockabilly uvis

Muškarac s pastelnom rockabilly kosom
Spoj pastelnih boja kose čini ovu začešljanu rockabilly frizuru iznimno modernom.

Želite podići kosu? Prvo nanesite gel ili pomadu na svu kosu. Zatim nježno počešljajte kosu na vrhu glave prema natrag. Kraća kosa sa strane može se počešljati prema dolje. Ova frizura najbolje izgleda kad je kosa sa strane jako kratka.

2. Počešljana na stranu

Muškarac s rockabilly frizurom i sunčanim naočalama
Ključno za rockabilly frizuru na stranu: precizan i ravan razdjeljak.

To style your rockabilly to the side, first create a side part. This should start in line with the highest point of your eyebrow and run to the back of your head. Comb hair back from the left and right of your part.

3. Rockabilly kokotica

Muškarac s modernom rockabilly frizurom
Moderna kokotica pristaje mlađim muškarcima.