You are currently viewing Jeste li ikada čuli za detoksaciju kose? Trebali biste to učiniti

Jeste li ikada čuli za detoksaciju kose? Trebali biste to učiniti

Tretmani detoksikacije kose već odavno su hit u svijetu jer oporavljaju kosu nego bilo koji šampon cilj ovih tretmana je uklanjanje svih proizvoda za styling, kao i najsitnijih nečistoća koje se kosi prikupe tijekom vremena. Evo nekoliko savjeta frizerskih stručnjaka koji vam mogu pomoći u detoksikaciji vaših vlasi.

Ne perite kosu svaki dana

Svakodnevno pranje kose nepotrebno je, čak i ukoliko je masna, jer se ovim postupkom uništava prirodni sebum tjemena bez kojeg kosa postaje krta i tanka, a vlasište perutava i suha.

Masaža

Frizeri upozoravaju da pri pranju kose kod kuće dame ne obavljaju masažu glave, te zbog toga kosa nikada neće izgledati dobro kao nakon pranja u frizerskom salonu. Masaža tjemena stimulira cirkulaciju, a kosi daje zdraviji i ljepši izgled.

 | Author: Getty ImagesGETTY IMAGES

Režite vrhoveOštećeni krajevi predstavljaju problem, posebno za žene koje žele dugu kosu. Šišanjem vrhova kose u frizerskom salonu ne bi trebalo završiti njega ovih vlasi, već ih silikonskim kapima regenerira nakon svakog pranja.

“Ohladite kosu”

Prekomjerne topline koje se postižu sušenjem i peglanjem kose, neprihvatljive su u programu njenog oporavka. Opredijelite se za prirodan izgled i dopustite kosi potpunu regeneraciju.

Nahranite kosu

Za razliku od organizma kome je za detoksikaciju neophodna dijeta, kosi je potrebno mnogo “hrane”. Jednom tjedno stavite hranjivu masku na kosu, a potrudite se da u razdoblju oporavka vaših vlasi jedete što zdraviju hranu, jer sve što unosite u organizam utječe na njezin izgled.

Budite nježni

Odaberite pravu četku od prirodne dlake, a kosu češljajte pažljivo i nježno, nemojte je vući i kidati.

Izvor