You are currently viewing KAKO ISFENIRATI KOSU BAŠ POPUT PROFESIONALCA

KAKO ISFENIRATI KOSU BAŠ POPUT PROFESIONALCA

Svaki put kada izađete iz frizerskog salona osjećate se ljepše zbog načina na koji vam vaš frizer sredi kosu

Ovo je sve što vam je potrebno kako biste isti učinak postigli i kod kuće.

1. Kupite dobar fen

Nije potrebno kupiti najskuplji koji uspijete pronaći, bitno je da točno znate što tražite. Obavezno pogledajte snagu (minimalno 1800 W jer ćete ovim fenom spriječiti kovrčanje kose) – što je fen jači to će biti veći protok zraka ali i veća toplina. Težina je vrlo bitna prilikom odabira fena budući da sušenje i feniranje traje i vaša ruka se lako može umoriti. Birajte one bolje. Također birajte onaj fen koji ima više brzina kako biste mogli regulirati toplinu. Dodaci koji dolaze uz fen su neophodni jer usmjeravaju strujanje vazduuha na četku.

2. Kupite odgovarajuću četku

Oblik vaše četke će značajno utjecati na krajnji rezultat. Ukoliko namjeravate kovrčate kosu i vratite joj volumen najbolje je koristiti okrugle četke promjera oko 5 cm dok su za ravnu kosu najbolje ravne četke.

 | Author: Getty ImagesGETTY IMAGES

3. Prije nego što nanesete proizvode za njegu i oblikovanje, kosu prethodno lagano prosušite ručnikom. Proizvode koje nanosite birajte prema učinku koji želite postići (volumen, ravna kosa, kovrče, oštećena kosa …)4. Kosu prije samog feniranja podijelite na 3 dijela – gornji, srednji i donji. Ako nosite šiške njih sušite i oblikujte prvo budući da je njih jako teško poslije namjestiti kako vam odgovara.

 | Author: Getty ImagesGETTY IMAGES

5. Stavite nastavak na fen i započnite s feniranjem. Kosu držite zategnutom dok je fenirate i to je već 50 posto posla.6. Nakon što završite s feniranjem cijele kose iskoristite “cool shoot” na vašem sušilu – hladniji zrak kako bi vaša kosa zadržala oblik.

7. Na suhu kosu nanesite neki od proizvoda za njegu i sjaj kose. Budite umjereni kako vam kosa ne bi izgledala masno. Ukoliko nanosite silikone, jedna kap veličine graška je sasvim dovoljna.

Izbjegavajte:

– Držanje četke u jednom smjeru a fena u drugom

– Nanošenje previše proizvoda na kosu

– Feniranje kose dok je ona potpuno mokra

– Nemojte presušiti kosu jer će je to samo oštetiti

– Fenirajte iz jednog poteza, nema nikakve koristi od toga da fen više puta pomičete i tresete ga

Izvor