You are currently viewing Frizure iz 80

Frizure iz 80

Šarene, napadne i zanimljive – osamdesete su puno toga sadržavale. Razbarušena kosa, asimetrične frizure i smioni dodaci za kosu bili su dio standardnog repertoara stila tog doba. „Sve prolazi“ bio je moto tog napadnog desetljeća. Naravno, uz toliko mnogo ludih frizura, jedna ili dvije smatrale su se teškim pogreškama – sve do danas. Zašto? Zato što su osamdesete bile sinonim za jedno: snagu žena! Svojom ludom frizurom i nekonvencionalnim odijevanjem, žene u osamdesetima nisu samo privlačile pozornost, nego su i iskazivale svoj stav. Zato smo još više uzbuđeni zbog frizure s puno volumena, frizure s kosom na stranu i da – fudbalerke!

Frizura iz 80-ih: cik-cak kosa

Žena s dugom, cik-cak kosom, odjevena u stilu osamdesetih.
Obrišite prašinu s uređaja za oblikovanje cik-cak uzorka i oblikujte moderne detalje u kosi!

Cik-cak uzorak kovrčanja kose nedavno su ponovno otkrili modeli i influenceri. U osamdesetima, cik-cak uzorak u kosi stvarao je veliki volumen, a kako se danas oblikuje cik-cak uzorak? Upotrijebite uređaj za cik-cak oblikovanje modernih tekstura na pojedinim pramenovima kose. Cik-cak kosu vidjeli smo na Gigi Hadid i modelima revije Stelle McCartney. Na modnoj pisti, cik-cak uzorak pojavljuje se suptilno – primjerice, u repu. Budući da uređaj za cik-cak uzorak radi na jednako visokim temperaturama kao drugi uređaji za oblikovanje, obavezno nanesite zaštitu od topline na kosu prije oblikovanja cik-cak uzorka.

Frizura iz 80-ih: fudbalerka

Ova omražena frizura bila je sastavni dio punk stila osamdesetih. Moćne ženske ikone i pop-zvijezde osamdesetih, Nena i Joan Jett, nosile su fudbalerku to cijelo desetljeće. Moderni dizajneri poput Marca Jacobsa ponovno su je vratili na vrh ljestvice i na svoje modne revije. U međuvremenu, fudbalerka se može vidjeti na fotografijama gradova i ulica diljem Instagrama i Pinteresta. Iako ta asimetrična frizura možda izgleda kao da ste je sami ošišali, frizer može napraviti odlične frizure. Postepenost između kratkih, lepršavih šišaka i duže kose na pozadini glave (koja bi trebala biti barem do ramena), treba biti vrlo nježna. Za oblikovanje fudbalerke, nanesite voska na dlan, protrljajte dlanove i definirajte pojedine pramenove.

Frizura iz 80-ih: velike kovrče pune volumena

Brineta s voluminoznim kovrčama u bijeloj majici bez rukava
Trajna ili prirodna, velika griva puna voluminoznih kovrča vraća u modu vibru 80-ih!

Stil napadnih osamdesetih bio je upravo to – napadan! U tom se desetljeću nitko se nije isticao elegantnom, profinjenom frizurom. Razbarušena kosa, gotovo kao griva, bila je jedna od tih napadnih frizura. Žena s prirodnim kovrčama trebala bi ih nositi razbarušeno i neukroćeno. Savjet: nanesite pjene za kovrče na kosu kako bile fleksibilnije. Za ultra voluminozne kovrče, posušite kosu difuzurom držeći glavu spuštenu tijekom sušenja. Protresite i nježno „gnječite“ kosu da oblikujete željenu frizuru. Žene s prirodnim afro-kovrčama mogu ih počešljati češljem sa širokim zupcima kako bi pojedini pramenovi bili prekrasno definirani.

Frizura iz 80-ih: kosa na stranu

Asimetrične frizure, kao što je kosa na stranu, tipične su frizure iz osamdesetih. Oblikujte vrlo nizak razdjeljak na stranu i svu kosu prebacite na drugu stranu. To znači dvostruki volumen na jednoj strani glave! Savjet: nakovrčajte kosu u raskošne kovrče za dodatni glamur. Prije oblikovanja, na korijen kose nanesite puder za volumen. Sprej za fleksibilan volumen pružit će postojanost i punoću frizure. Ova voluminozna asimetrična frizura sjajan je kontrast smirenom, gotovo dosadnom poslovnom stilu osamdesetih s prevelikim sakoima i jastučićima za ramena.

Frizura iz 80-ih: gumica za kosu

Ova gumica obložena tkaninom definitivno je bila najpopularniji ukras za kosu u osamdesetima. Tada je često krasila visoke repove, koji su katkad bili skupljeni na vrhu glave ili sa strane glave. Danas je ta gumica popularnija nego ikad. Vratila se kao „traženi komad“ viđen na trendsetericama diljem svijeta. Taj legendarni dodatak sjajan je za dotjerivanje frizure – obavezan je za ljubitelje stila osamdesetih. Nosite je danas omotanu oko punđe ili niskog repa. Vrste tkanine oko gumice raznolike su: od samta do baršuna, jednobojne ili s uzorkom – postoji gumica za svako raspoloženje.