You are currently viewing Frizura njezinih snova

Frizura njezinih snova

Što bi frizer i mladenka trebali znati prije njezinog velikog dana?

Pozivnice su poslane – počela je sezona vjenčanja! Osim savršene vjenčanice mladenkama su važne i frizure koje će nositi na taj posebni dan. Predstavljamo nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći u konzultacijama s klijenticama za taj posebni dan. Neka to pomogne mladenkama da zablistaju uz vašu savršeno stvorenu frizuru!

Kada mladenke trebaju rezervirati termin?
Neke mladenke rezerviraju svoj termin kod frizera već 2 godine unaprijed, a druge možda samo 2 tjedna prije vjenčanja. Međutim većina njih vjerojatno ima pogrešnu predodžbu o tome koliko je vremena potrebno za stvaranje njihove frizure iz snova! Na vama je da u salonu postavite pravilo za rezerviranje termina za mladenke, koje će vam pružiti optimalnu količinu vremena za pripreme. U razgovoru s klijenticama saznajte njihova očekivanja i želje vezane uz izabrani stil, a preporučujemo i pregled stanja i zdravlja kose klijentice. Što vi nudite mladenkama, nije samo frizura, nego iskustvo, koje će pomoći njihov posebni dan učiniti dodatno uzbudljivim i upečatljivim. Mladenkama predstavite sve usluge i tretmane koje će trebati za postizanje frizure i u skladu s tim isplanirajte njihove posjete vašem salonu.

Kada obojiti mladenkinu kosu?
To ovisi o odabranoj boji, njezinu intenzitetu i trenutnom stanju kose. U najboljem biste slučaju bojenje kose trebali završiti barem 7–10 dana prije vjenčanja. Tako ćete sačuvati zdravlje kose i osigurati optimalan izgled frizure na dan vjenčanja. Ako mladenka želi dramatičnu promjenu boje, pripremite se na to da ćete trebati još jednom isprobati izabrani svečani stil – obojena kosa može se drugačije ponašati, što može stvarati probleme na dan vjenčanja. U svakom slučaju klijentici već tijekom prvih konzultacija savjetujte proizvode kojima će poboljšati zdravlje svoje kose i osigurati uspjeh svoje frizure iz snova.

Kada je najbolje vrijeme za pravljenje probne frizure?
Svaki je tip kose poseban – da biste izbjegli neugodna iznenađenja na mladenkin veliki dan, preporučuje se da vas klijentica posjeti 5–6 tjedana prije vjenčanja te da isprobate izabrani svečani stil. Mladenka može vrijeme probe iskoristi i za to da s vama prokomentira svoje ideje i želje. Uzmite si 1–2 sata, pokažite joj fotografije svojih dosadašnjih radova ili zajedno prelistajte magazine. Vrijeme probe iskoristite za to da jasno definirate konačni izgled mladenkine frizure i specificirate sve moguće troškove.

Mladenki možete tijekom probe pokazati i nekoliko malih trikova pomoću kojih ona može svoju svečanu frizuru nakon službenog dijela prilagoditi za zabavni, opušteniji dio vjenčanja! I ne zaboravite naplatiti probnu frizuru – iako ste možda koristili manje proizvoda, to ne znači da vaše vrijeme manje vrijedi.

Treba li od mladenke zahtijevati depozit?
Neke mladenke ne žele ništa prepustiti slučaju na dan vjenčanja i poželjet će da im napravite frizuru samo nekoliko sati prije događanja, a najviše je vjenčanja upravo tijekom vikenda, kada i inače imate najveću gužvu u salonu! Kako biste izbjegli mogućnost troškova u slučaju otkazivanja frizure ili drugih neugodnosti, prilikom konzultacija zamolite klijenticu za depozit. Visina depozita neka ovisi o količini vašeg rada, materijala koji trebate utrošiti i zahtjevnosti izabrane frizure.

Izvor: hairstyle-news.hr