You are currently viewing Svečane frizure za svaku prigodu

Svečane frizure za svaku prigodu

Svečane frizure obavezne su kada je riječ o važnim događanjima jer je raspuštena kosa ili uobičajen styling odviše jednostavan. Ipak, svečane frizure ne moraju biti toliko komplicirane, niti za njih trebate posjetiti frizerski salon u kojemu će vam je i dobro naplatiti. Slijede svečane frizure za svaku dužinukose uz koje ćete uštedjeti vrijeme i novac.

Iako su svečana događanja rijetka u vašem životu, dašak elegancije i lijepe fotografije za uspomenu neće biti na odmet. Frizuru tako možete postići da je podignete, ostavite dio kose raspušten ili je u potpunosti raspustite s elegantnim kovrčama uz pomoć toplih alata za stiliziranje kose.

Jednostavne kovrče (srednje do jako duga kosu)

Veoma jednostavna frizura koju svatko može postići uz pomoć uvijača za kosu, tzv. figara. Ova frizura odlična je za sve osobe koje inače ravnaju ili imaju prirodno ravnu kosu jer će donijeti promjenu te istaknuti dužinu kose prozračnim kovrčama.

elegantne-kovrce

 1. Kosu operite i posušite sušilom za kosu, koncentrirajući se na vlasište za dodatan volumen od korijena te odredite razdjeljak.
 2. Ukoliko imate jako gustu kosu, podijelite je u 3 dijela te počnite s kovrčanjem od donjeg dijela na stražnjoj strani glave.
 3. Kada završite jedan dio, otpustite drugi i ponovite postupak dok ne završite čitavu kosu. Frizuru sada možete dodatno učvrstiti lakom za kosu i natapirati krunu glave ukoliko imate tanku kosu.
 4. Guste kovrče lagano počešljajte rukama kako biste ih razdvojili i osigurali prirodan izgled.
 5. Frizuru dodatno ukrasite ukosnicama, a odličan trik je da stavite kosu iza uha te ostatak prebacite na drugu stranu. Na strani s kosom iza uha istaknite se visećim naušnicama.

Elegantna niska punđa (sve dužine kose)

Još jedna u nizu jednostavnih frizura koje će se svakog dojmiti. Niska punđa(eng. “chignon”) postiže se u samo nekoliko minuta, a ostaje osigurana i elegantna tijekom cijelog dana ili večeri. Odlična je za toplije dane kada želite podići kosu te je možete postići sa svim dužinama kose, osim izrazito kratke.

niska-punda

 1. Kosu možete lagano nakovrčati zbog dodatnog volumena, a zatim je počešljajte i odredite razdjeljak na stranu koja vam odgovara.
 2. Natapirajte stražnju stranu, tj. krunu glave s donje strane te počešljajte do zaglađenosti.
 3. Zavežite niski rep na samom zatiljku, a zatim iznad gumice napravite otvor u sredini kose i rep uvrnite prema unutra.
 4. Sam kraj repa zavežite manjom gumicom te ga ponovno zataknite, no nemojte provlačiti do kraja. Raširite “drugi” rep kako biste stvorili elegantnu punđu i sve osigurajte ukosnicama.
 5. Frizuru učvrstite lakom i zagladite nepravilnosti za veoma elegantnu punđu dostojnu svake toalete.

Raspuštena frizura s pletenicama (srednje do jako duga kosa)

Za nešto zaigraniju frizuru prirodno valovite ili kovrčave kose, odlično će se uklopiti podignuta kruna uokvirena pletenicama. Idealna doza elegancije uz slobodu i pokret kose je zagarantirana, dok će lice doći do izražaja iz svih kuteva.

raspustena-kosa-pletenice

 1. Kosu lagano počešljajte i odredite razdjeljak na sredini. Natapirajte krunu glave s donje strane kako biste stvorili volumen i lagano podignut stražnji dio.
 2. S jedne i druge strane glave, otprilike 10 cm od lica, uzmite pramenove koje ćete prikopčati sa stražnje strane i formirati prvi dio frizure.
 3. Zatim uzmite pramenove još bliže licu te ispletite riblju ili običnu pletenicu sa svake strane. Pletenice raširite zbog većeg volumena, a zatim ih osigurajte ukosnicama na sredini stražnjeg dijela glave, direktno ispod podignutog dijela kose.
 4. Kada ste pletenice dobro osigurali na sredini, krajeve pletenica otpletitei ostavite ih raspuštenima za maksimalnu pokretljivost.

Elegancija kratkih podignutih kovrči (kratka kosa)

Kratka kosa može predstavljati problem jer ju je teško podići u smislenu punđu, pletenicu i sl. Ova frizura odlična je zbog kovrčanja pojedinih pramenova kose koji se zatim osiguravaju ukosnicama na stražnjoj strani glave. Lice je uokvireno i otvoreno, a vi ste postigli podignutu frizuru s kratkom kosom.

kratke-kovrce

 1. Kosu je potrebno nakovrčati uvijačem za kosu, tj. figarom i lagano učvrstiti lakom za kosu za bolji hvat na kosi.
 2. Počnite od lica, tako da pramenove učvrstite ukosnicama na stražnjoj strani glave. Težite ka velikoj frizuri bogatih kovrča jer će finalni proizvod biti dojam voluminozne punđe.
 3. Kada dođete do donjih dijelova kose na zatiljku, zavinite ih i učvrstite ispod gornjih kovrči kako bi oni tvorili kraj punđe. Sve učvrstite lakom za kosu.

Uvrnuta frizura uz pomoć ukrasne trake (kratka do srednje duga kosa)

uvrnuta-frizura

Za kraj smo ostavili najjednostavniju frizuru koja će vam pomoći da zablistate uz najmanje truda. Potrebne su vam ukosnice u boji vaše kose te ukrasna traka za kosu u kontrastu s vašom bojom kose kako se frizura ne bi doimala uobičajenom.