You are currently viewing Ekstenzije za dugu i gustu kosu

Ekstenzije za dugu i gustu kosu

San svake žene je gusta i lijepa kosa. Međutim, ako niste jedna od onih sretnica koje su takvu kosu dobile rođenjem, onda su ekstenzije prava stvar za vas. Ugradnja ekstenzija zapravo je nadogradnja umjetnom ili pravom kosom kako bi naša kosa bila gušća i duža.
Frizerski saloni nude nekoliko različitih tehnika stavljanja ekstenzija na kosu. One ne moraju biti fiksne i stalne, već ih možete redovito mijenjati po svojoj želji. Razlikujemo nekoliko vrsta ekstenzija. Ekstenzije koje vrlo lako i jednostavno možete umetnuti i otkloniti su ekstenzije s kopčom. One dolaze u obliku češljića koji se stavlja u kosu.
Ekstenzije te vrste ne oštećuju kosu, ona se jednostavno pere i suši. Možete eksperimentirati s bojama, stilovima i duljinama kose bez straha da ćete oštetiti svoju prirodnu kosu. Pored ekstenzija u obliku češljića, u ovu kategoriju spadaju ekstenzije u obliku repa ili trake koje se stavljaju duž cijele glave.
Druga vrsta ekstenzija je dugotrajnija. Ako želite na duži period imati dugu i gustu kosu najbolja je opcija stavljanja ekstenzija i njihovo povezivanje s prirodnom kosom. Ekstenzije se umeću tako da se pojedini pramenovi povežu s prirodnom kosom i stavljaju na vlasište keratinskom bazom. Iako je ova je metoda dugotrajnija, imajte na umu da je potrebno redovito obnavljanje svaka tri do četiri mjeseca ovisno o prirodnom rastu kose i kvaliteti ekstenzija.
Umetanje ekstenzija na ovaj način je jako skup postupak. Također, imajte na umu da ovakav tretman može rezultirati opadanjem kose ili njenim lomljenjem.