You are currently viewing BHA – Britanska dodjela nagrada za frizure

BHA – Britanska dodjela nagrada za frizure

Najblještaviji događaj u frizerskom kalendaru Velike Britanije dodjela je Britanskih frizerskih nagrada, a ta je večer za pamćenje održana u velikoj dvorani hotela Grosvenor House, gdje se okupilo više od 1500 frizera. Za jednu je frizerku to bio i ključni trenutak karijere – Sally Brooks proglašena je Britanskim frizerom za 2017. godinu, a tu su i pobjednici u 9 regionalnih i 6 specijaliziranih kategorija.

Britansko frizerstvo svake je godine sve snažnije. Svi finalisti i pobjednici svojim su radovima dokazali kako su hrabri jer su si dozvolili sanjati i u potpunosti vjerovati svojim vještinama stvaranja ovako inspirativnih kolekcija. Vrlo sam ponosna na sve pobjednike!”

Sally Brooks prva je žena koja je osvojila titulu Britanskog frizera godine nakon što je taj naziv 2005. godine osvojila Lisa Shepherd. “Iskreno, već me i sama nominacija iznimno iznenadila i razveselila. Pobjeda se čini ostvarenjem velikog sna, a drago mi je da tu pobjedu mogu proslaviti u društvu ovako talentiranih frizera, ostalih finalista u ovoj kategoriji, koje iznimno poštujem. Zahvaljujem svom prekrasnom timu na podršci kao i svojoj fotografkinji, Jenny Hands. I ona je u velikoj mjeri zaslužna što danas stojim tu ispred vas!”, kazala je nakon pobjede Sally Brooks.

Comm by Jayne Lewis-Orr

Britanske frizerske nagrade imaju posebno mjesto u britanskom frizerstvu. Čak 300 000 Britanaca radi u frizerskoj industriji, koja godišnje zarađuje više od 59 milijardi kuna. Sudjelovanje na ovom natjecanju velika je čast za brojne frizere, a visoki kriteriji selekcije i ocjenjivanja osiguravaju konstantan razvoj frizerske industrije. Uz tradiciju, koja traje već više od 30 godina, britanske frizerske nagrade poznate su po tome što se kandidati ocjenjuju isključivo na temelju fotografija koje demonstriraju njihov talent i vještine. Sve radove ocjenjuju mnogobrojni članovi žirija, iskusnih i uvaženih frizerskih stručnjaka, a rezultate ocjenjivanja analizira neovisna revizorska tvrtka.

Izvor: hairstyle-news.hr