You are currently viewing Znate li koje boje vam najbolje pristaju s obzirom na nijansu kose?

Znate li koje boje vam najbolje pristaju s obzirom na nijansu kose?

Proljeće je vrijeme u kojem svi intenzivno razmatraju promjene imidža koje uključuju osvježavanje garderobe ili pak neku novu cool frizuru.

Kad je riječ o frizerskim trendovima, prošle godine bio je primjetan porast popularnosti dramatične crvene boje, bilo da se radi o suptilnim varijantama bakrenih, bilo zavodljivim tamnocrvenim tonovima poput trendi burgundca.

Dakako, raskošnih tonova nije nedostajalo ni kad se radi o nijansama smeđe ili plave.

Ako i vi razmišljate o novom imidžu, trebate znati kako određeni tonovi bolje stoje npr. plavušama dok su drugi savršen izbor za brinete.

Otkrijte jesu li za vas najbolji izbor neutralne boje poput sive, bež ili crne ili biste trebali posegnuti za nekim upečatljivijim tonovima i nijansama.

Ako ste plavuša…

Plavušama jako dobro pristaje klasična tamnoplava, a odlično izgledaju odluče li se i za tonove boje zemlje ili nijanse devine dlake. Plavokose neće pogriješiti ni ako požele nositi pastelne tonove poput ružičaste, plave ili boje breskve. Prilikom izbora uzoraka poželjno je birati one manje i diskretnije kako ne bi postali previše dominantni, osobito ako ste i svijetloga tena. Što se tiče za mnoge plavuše omiljene crne, odlična alternativa je i tamnoplava, istodobno elegantna i ženstvena.

Ako imate kestenjastu kosu…

Bogati tonovi kestenjaste kose uvijek privlače poglede, a kako se radi o intenzivnoj boji, frizerka Raquel Saiz objašnjava da će osobama s ovakvom kosom najbolje stajati svijetli i zasićeni tonovi poput fuksije, crvene i tirkizne boje, ali i neutralne boje poput sive, bijele i crne. Ipak, upozorava da se izbjegava bež, osobito ako se radi o osobi svijetlog tena. Ako imate tamniji ten, pristajat će vam i boja lavande, ružičasta, boja breskve, pa čak i trendi neonske boje.

Ako ste klasična brineta…

Ove je sezone definitivno najtraženija moćna boja tamne čokolade koja privlači poglede. Kako se radi o vrlo dominantnoj nijansi, bitno je pronaći tonove koji se dobro kombiniraju s intenzivnim tonovima. Damama s ovakvom kosom lijepo će pristajati crna, bijela, plava, ljubičasta, zelena i grafički uzorci. S druge strane, izbjegavajte blijede tonove jer će na vama izgledati dosadno, osim vrlo svijetlih pastelnih boja koje mogu stvoriti lijep kontrast s kosom.

Ako ste crvenokosa…

Crvenu kosu ne možemo smatrati neutralnom poput npr. smeđe ili plave kose. Riječ je o nijansi koja nesumnjivo privlači poglede, stoga moramo vrlo pažljivo birati odjeću, upozorava frizer Rafael Bueno. On savjetuje da se umjesto crne nose kombinacije u tamnoplavoj, a damama s vatrom u kosi odgovaraju i zemljani tonovi, topli poput čokolade, koralja, plavozelene, boje devine dlake i zelene, boje koja najbolje odgovara crvenokosima, dok crna i pastelne nijanse nisu dobra opcija.

A ako ste platinasta plavuša ili sjedokosa…

Izrazito svijetli tonovi kose poput platinastih ili srebrnih tonova veliki su hit unazad nekoliko sezona te doista uvijek plijene poglede. Ovakvoj kosi najbolje stoje jaki kontrasti poput bijele i crne. Preporučuju se i tamnoplava, ljubičasta, lavanda, srebrna, fuksija, prugice, crvena… Što se tiče nijansi koje nisu poželjne u vašem ormaru, izbjegavajte tonove bjelokosti te sive i zelenkaste tonove.

Izvor: tportal.hr