You are currently viewing Trend boje kose

Trend boje kose

Prisjetite se i doživite opet zabavne dane djetinjstva na super moderan način: kosom u bojama jednoroga! Otkrijte taj trend jarkih, zabavnih boja – i doznajte pristaju li vam

Bez obzira na to koliko godina imate, kad nismo obuzeti odrađivanjem zadataka i svakodnevnim životom, svi se katkad volimo prisjetiti naših bezbrižnih dana iz djetinjstva. S trendom kose u bojama jednoroga, možete vratiti svoje dječje veselje – barem u kosu! Taj šareni trend nadahnut je, kako sam naziv govori, onim čarobnim, mitskim stvorenjima o kojima maštamo još od djetinjstva.

Jednorozi su danas popularniji nego ikad prije – ali ima nešto u njima što privlači i odrasle. Kao trendi sličica, oni ukrašavaju našu odjeću ili naš dom. No za kosu u bojama jednoroga treba biti smion. Skupite hrabrost i bit ćete nagrađeni super modernom frizurom koji govori da ne uzimate stvari previše ozbiljno. Nama se jako sviđa! Čitajte dalje i doznajte više o kosi u bojama jednoroga – i pristaje li vam taj trend.

Trendi kosa u bojama jednoroga: ovako ona izgleda

Razuzdana i maštovita – tako se može opisati kosa u bojama jednoroga. Taj trend spaja pramenove različitih boja i oblikuje dugu u kosi. Većina nijansi je pastelna: primjerice, svijetloružičasta, baby plava, žuta ili tirkizna. Jarke neonske nijanse također mogu sjajno izgledati. Te se boje ne boje jedna pored druge, nego se postupno stapaju, za jedinstven, usklađeni rezultat. Stvaranje takvog prijelaza nije lako, pa preporučujemo da otiđete u frizerski salon i porazgovarate s frizerom o tome kakav izgled jednoroga želite – i neka vam frizer ostvari snove.

Ako volite eksperimentirati, možete sami obojiti kosu u boje jednoroga kod kuće. Savršeno za to su boje za kosu koje sadrže nekoliko već pripremljenih boja. Želite svojoj kosi dati malo boje samo za jednu večer? Isprobajte umetke u jarkoj boji!

Kosa u bojama jednoroga: što je potrebno

Žena s dugom kosom u bojama jednoroga, sunčanim naočalama i kapom tipka po svom mobitelu
Duga, plava kosa savršen je temelj za trendi šarene boje jednoroga.

Sjajno kod ovog trenda boje jest što ga možete prilagoditi svojim željama. Za oblikovanje tog izgleda, mogu se koristiti različite tehnike bojenja – poput balayagea. Ako želite, možete samo vrhove kose obojati u nijanse jednoroga. Za jarko obojene vrhove, prvo trebate imati svijetloplavu boju kose.

Želite svu kosu obojiti u boje jednoroga? Vaša bi kosa tada trebala imati svijetloplavu temeljnu nijansu. To je ključno za dobivanje pravih boja jednoroga. Tamniju kosu treba prvo posvijetliti ili izblijediti. I ovdje vas frizer može savjetovati kako to učiniti na najnježniji mogući način, kako ne biste oštetili kosu.

Pozadina žene s jarkom kosom u bojama jednoroga oblikovana u svemirske punđice
Dva trenda boje u jednom: jarka kosa i svemirske punđice pravi su hit.

Kosa u bojama jednoroga sjajno izgleda u svakoj dužini kose. No kosa ipak ne bi smjela biti previše kratka. Rezultati su smioniji i jarkiji u kosi koja je duga barem do brade ili duža. Zašto? Dužina daje bojama mogućnost ljepšeg i nježnijeg prijelaza i priliku da svaka boja zasja u svom punom sjaju. Duža kosa u boji jednoroga izgleda prekrasno kad je se isplete. Također su jako slatke svemirske punđice. Obje te frizure sjajno pristaju za sezonu festivala koja je pred vratima!

Kako njegovati kosu u bojama jednoroga

Kako bi vaša kosa u bojama jednoroga blistavo sjala, ispravna njega (kao i kod svake obojene kose) igra važnu ulogu. Koristite šampon i regenerator za obojenu kosu. Također se jednom tjedno za dodatnu njegu preporučuje nanositi maska za kosu. Opustite se dok ona čini čuda na vašoj kosi!

 

Ako je kosa prethodno izbijeljena ili posvijetljena, posebno će joj goditi njegujući sastojci i bogata hidratacija. Za intenzivnu njegu u bilo koje doba, jednostavno nanesite kap ili dvije ulja za kosu na vrhove.