You are currently viewing Sve o klasičnom šinjonu
Side view of woman with a volume bun updo hairstyle held up with barrette, Image: 214839455, License: Rights-managed, Restrictions: ,Model Release clearance required before use,, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Seasons.Agency Beauty

Sve o klasičnom šinjonu

Želite frizuru koja će ostaviti dobar dojam? Ne tražite dalje od klasičnog šinjona. To je varijanta punđe, a naziv dolazi od francuskog izraza za punđu koja je oblikovana na pozadini glave. Šinjon je jedan od najpopularnijih punđa zahvaljujući svojoj bezvremenoj ljepoti. Nosite ga nisko kod potiljka za elegantan i klasičan izgled ili ga oblikujte visoko i malo razbarušeno za moderan izgled. Pratite naše lake upute i oblikujte svoj šinjon:

Oblikujte sami svoj šinjon

ChignonsZiechenfläche1
Na poslu ili na intervjuu: uvijek ćete izgledati dostojno sa šinjonom.

  1. Prije oblikovanja, nanesite malo pjene za kosu, korijen kose poprskajte suhim šamponom ili nanesite puder za volumen kako bi bila podatnija i imala više volumena.
  2. Za još veći volumen, nježno natapirajte kosu i počešljajte je u rep.
  3. Laka varijanta: uvijte rep nekoliko puta u spiralnu punđu i učvrstite je ukosnicama. Alternativna varijanta: nježno natapirajte rep. Skupite vrh repa tankom gumicom i uvijte kosu u punđu. Ukosnicama učvrstite vrhove kose čvrsto uz glavu i nježno razlabavite punđu.
  4. Učvrstite svoj šinjon s mnogo ukosnica i lakom za kosu kako bi frizura bila postojana cijeli dan ili večer.
  5. Za dodatnu dozu glamura, poprskajte sprej za sjaj na svoju završenu frizuru kako bi zavodljivo blistala.
  6. Učinite frizuru manje klasičnom tako da nježno izvučete pramenove kose preko uha i oko lica.

 

Gdje nositi šinjon

Pogled s leđa na brinetu s elegantnim šinjonom kod potiljka
Elegantan šinjon kod potiljka savršen je za posebne prilike.

Imate intervju za posao ili večeru s budućom svojtom? Šinjon je prava frizura za sve one situacije koje traže malo uglađeniju frizuru. Ili možda imate romantičan spoj, idete na maturalnu večer ili vjenčanje, šinjon će vam osigurati elegantan izgled za taj veliki događaj – isprobajte niski šinjon za zajamčeni glamur. Ako nije dovoljno jasno, šinjon je prava frizura za gotovo svaku posebnu priliku!

Šinjon: definicija

Šinjon je strogo definiran kao frizura u kojoj je kosa uvijena u punđu kod potiljka. Naziv dolazi od francuskog izraza „chignon du cou“, što znači „potiljak“ ili „punđa na potiljku“. Danas postoje i druge varijante te frizure, čak i punđe na vrhu glave koje se također nazivaju šinjonom.