You are currently viewing Sušenje kose
Woman drying her hair with a hair dryer

Sušenje kose

Naravno, kosu je najbolje sušiti na zraku i bez sušila. No u jutarnjoj smo žurbi. Sušilo za kosu spašava nas da se uspijemo dotjerati na vrijeme. Današnja sušila prilično su moćna, no također su nevjerojatno nježna. Niže ćemo vam objasniti kako da najbolje iskoristite svoje sušilo za kosu da biste imali željenu frizuru i pokazali svoj osobni stil.

© Getty Images
Njegovana, ne uništena kosa: Sve je u odgovarajućim tehnikama!

Vruć zrak iz sušila za kosu malo isušuje kosu. Stoga ima smisla nanijeti zaštitu na kosu prije samog sušenja. Proizvodi za zaštitu su pjena, tonik za zaštitu od topline i poseban termosprej. Ti proizvodi obavijaju svaku vlas tankim slojem i štite je od oštećenja zbog grubog četkanja i isušujućeg učinka vrućeg zraka.

Sušilo za kosu s dvije ili tri jačine topline, dvije ili tri jačine puhanja i postavkom ambijentalnog zraka najbolji su za kosu. Sušilo za kosu mora imati veliku snagu. Snaga sušila od 1600 do 2000 W odmah će osušiti kosu. Time štedite vrijeme potrebno za oblikovanje frizure. Uključite ga na jako puhanje i srednju jačinu topline zraka za dovršenje sušenja kose. Zatim možete nastaviti s oblikovanjem frizure.

Sušilo za kosu s postavkom ambijentalnog zraka potreban je svakome

Okruglom četkom srednje dugoj i dugoj ravnoj kosi dajete živahnost i prekrasan sjaj. Kopčama skupite gornji dio kose. Umjerenom snagom provucite niže pramenove preko okrugle četke. Ako želite više volumena kod korijena, provucite niže pramenove preko okrugle četke i posušite je nakratko vrućim zrakom, a zatim hladnim zrakom. Pustite da se kosa malo ohladi. Postupak možete ubrzati ako upotrijebite više okruglih četki. Najbolje je kad četke imaju laganu dršku i ne zatežu previše kosu. Lagane četke također manje skližu s kose.

Ravne četke najprikladnije su za kraću kosu i bob-frizure, od vrlo kratke kose do dužine ramena. Malo nakosite glavu na jednu stranu i četkajte kosu suprotno od smjera rasta. Sušilom za kosu sušite svaki pramen. Isto učinite i s kosom straga.

Vrlo kratke pixiefrizure očaravaju uz samo malo truda. Pramen po pramen podignite od vlasišta, sušeći ih sušilom za kosu. Time ćete oblikovati trendi pixie-frizuru, a kosa će dobiti strukturu.

Oprezno s uporabom sušila za kosu na valovitoj ili kovrčavoj kosi. Poseban difuzor na sušilu za kosu osigurava nježno puhanje toplog zraka bez pretvaranja vaših kovrči u neobuzdanu raskuštranost. Ako želite izravnati valovitu kosu, možete to učiniti velikom okruglom četkom. Umjerenom snagom povlačite svaki pramen preko okrugle četke, prvo prema unutra, a zatim prema van sušeći ga sušilom za kosu što će vašu kosu učiniti ravnom na posebno privlačan način.

Kako pravilno sušiti kosu

Sušila za kosu po klasi

Današnja sušila za kosu daleko su sofisticiranija nego prije, imaju mnogo visokotehnoloških značajki koje koriste vašoj kosi. Nove tehnologije u sušilima danas čine mnogo više od puhanja zraka u vašu kosu:

Snaga ionizacije: Vaše sušilo za kosu puhanjem zraka ispušta negativno nabijene ione. Ti negativno nabijeni ioni pričvršćuju se za pozitivno nabijene vlasi i oblažu ih. Time se sprječava statički elektricitet i kosa ne leti. Usto, ovaj postupak privlači vlažne čestice iz zraka i čuva vašu kosu od isušivanja.

Keramički elementi pružaju nježno infracrveno grijanje. Vaša se kosa nježno suši iznutra prema van.

Dodaci: Keramički dodaci češljaju vašu kosu dok je sušite. Time vaša kosa postaje iznimno glatka i dobiva prekrasan sjaj.

Čuvari boje: Posebno dizajniran dodatak sušila za kosu stvara strujanje hladnog zraka u toplom zraku sušila. Taj dodatak namijenjen je da spriječi oštećenja od topline i gubitak boje obojene kose.

Pametno puhalo: Ova posebna značajka osigurava nježno kalibrirano strujanje ravnomjerno toplog zraka.

Superpuhala: Sušila za kosu s ovom značajkom pružaju 50% više učinkovitog strujanja zraka. Dodajte tomu 2500W snage i vaša će se kosa dvaput brže osušiti.