You are currently viewing Što je regenerator?

Što je regenerator?

Što je regenerator i koja je njegova korist? Koja je razlika između šampona i regeneratora? Zašto uz regenerator koristiti maske za kosu? Objašnjavamo zašto regenerator ne pruža dovoljnu njegu koja je potrebna kosi i kako koristiti masku kako biste upotpunili svoju njegu za kosu

Njegovati nešto znači dovesti to u odgovarajuće stanje. To stanje ne mora biti i optimalno stanje kose, kože, vode itd. S praktične strane, zašto bi itko trebao njegovati kosu? Ako šampon svojim sastojcima poboljšava stanje kose, zašto trebamo regenerator da je dovede u odgovarajuće stanje? Što je uopće to „stanje“?

 

Šampon zapravo samo čisti kosu, dok joj regenerator daje elemente koji je štite i uljepšavaju.

Kad se šampon nanese na kosu da ukloni loj, ostatke styling proizvoda, mrtve stanice i prljavštinu iz kose i tjemena, tada lagano natiče sloj kutikula. Kutikule, koje u zdravoj kosi prekrivaju vlas čvrstom i ujednačenom strukturom poput crijepa na krovu, lagano se odižu od baze vlasi. U tom stanju vlas je izloženija vanjskim utjecajima i toplini. Tu regeneratori pokazuju svoje blagodati za kosu. Oni smanjuju naticanje kutikula te oblikuju čvrst sloj bez rupica ili povišenih kutikula. Vlas je sada spremna za oblikovanje i izdržat će dan bez velikih oštećenja. Odgovarajuće njegovana kosa podatna je i zadržava svoju vlažnost kako bi očaravajuće blistala.

Maske – redovit dio vašeg režima njege kose

Uz regenerator, kosi je potrebna i maska za kosu.

Regeneratori štite kosu do idućeg pranja šamponom, ali ne pružaju dugotrajne blagodati za njegu kose. Maske, kao dodatak njezi, stoga su potrebne.

Iz dana u dan naša je kosa izložena štetnim utjecajima. Uz oblikovanje toplinom bez prethodno nanesene zaštite od topline, vanjski čimbenici poput toplog ili hladnog vremena, grijani zrak u prostorima, vjetar i UV-zrake također oštećuju kosu. Oštećena kosa ne može se sama obnoviti. Za obnovu i održavanje potrebna joj je pomoć u obliku maska za kosu. Te maske razvijene su za obnavljanje oštećenja jezgre vlasi i kutikula. Nakon njih vaša će kosa biti svilenkasta i izgledat će zdravo.

Savjet: Za bolje rezultate nanesite masku na ručnikom prosušenu kosu, a ne na mokru kosu.