You are currently viewing Slojevita kosa, šiške…? Kako odabrati savršenu frizuru za tanku kosu?

Slojevita kosa, šiške…? Kako odabrati savršenu frizuru za tanku kosu?

ko imate tanku kosu, odabir frizure od presudne je važnosti. Zahvaljujući dobroj frizuri tanka i beživotna kosa može izgledati volumenasto i gusto, no nažalost se vrlo često odlučujemo za frizure koje postižu kontraefekt.

Osnovno je pravilo zadržati jednu duljinu, a ako se netko baš odluči za slojevito šišanje, važno je da ti slojevi budu minimalni. 

U videu pogledajte kako na jednostavan način napraviti valove u kosi: 

Zaobljeni bob i lob 

Zaobljeni bob i lob, odnosno ‘long bob’, najbolja su strategija za postizanje volumena tanke kose. Preporučuje se ravan rez jednake duljine usklađene prema vašim afinitetima – do brade, vrata ili čak do ključne kosti. Ovo je izvrstan odabir jer vizualno pumpa tanku kosu i daje joj chic izgled bilo da je nosite u repu, ravnu ili kovrčavu.

Lagani valovi u kosi veliki su hit jer ih jednostavno napraviti, pogledajte kako ih nose trendseterice

Duga kosa sa šiškama i slojevima

Duga kosa u slojevima djeluje kontraproduktivno na tanku kosu čineći je još tanjom i rjeđom. Ipak, postoji način na koji i takva kosa može izgleda voluminoznije. Šiške i slojevi koji uokviruju lice trikovi su kojima ćete zadržati svoju omiljenu stepenastu dugu frizuru, a pritom će vaša kosa izgleda zdravo i gusto. 

Pixie frizura

Pixie frizura odličan je odabir za taknu kosu jer čini vaše vlasi vizualno punijima. Razigranim slojevima i šiškama stvorit ćete dojam guste kose. Osim što je ova frizura superslatka, vrlo je jednostavna i za održavanje. 

Nježni ‘cut’ i neprimjetni slojevi

Iako mnoge žene smatraju da je kratki ravni bob ili skroz kratka frizura jedini izbor frizure za one s tanjom kosom, u krivu su. Tanka će kosa vizualno izgledati punije i u varijanti do ramena, a možete se odvažiti i na nježne slojeve koji će uokvirivati vaše lice i lagano se spuštati prema ramenima. 

Long bob sa slojevima i razdjeljkom na stranu

Već smo se složili da je long bob odlična ideja za tanku kosu, no ako nježnim slojevima dodamo i opuštene kovrče te razdjeljak na stranu, dobit ćemo frizuru koja je odličan odabir za sve manje hrabre kojima je pixie frizura i kratki bob ipak prevelik zalogaj.