You are currently viewing Savjeti za ljetnu njegu kose

Savjeti za ljetnu njegu kose

Jojobino ulje regenerira oštećene vrhove, za prvu pomoć na plaži poslužit će i obična krema za sunčanje, dok se proizvodi za zaštitu određuju po tipu kose

UV zrake nisu štetne samo za kožu, već one mogu oštetiti vlasi i učiniti ih sklonijima pucanju, isušiti tjeme i izblijediti boju. Zbog toga je na nju potrebno nanositi proizvode sa zaštitnim faktorom, savjetuju frizeri i naglašavaju kako je to temelj svakodnevne njege kose ljeti.

Prema tipu kose

Danas postoji velik izbor proizvoda koji pružaju UV zaštitu. Oni s masnim tipom kose trebali bi koristiti sprejeve, koji postoje i u vodootpornom obliku. Za suhu i normalnu kosu pogodne su i zaštitne kreme kao i regeneratori koji se ne ispiru nakon pranja, a čuvaju vrhove od pucanja. Osjetljivu kosu i onu kojoj nedostaje volumena najbolje će zaštiti pjene s UV filterom, koje će ujedno frizuri dati i željenu punoću

Na moru

Prije odlaska na ljetovanje, frizeri savjetuju podrezivanje vrhova, jer će u suprotnom vlasi još dublje pucati, pa ćete nakon povratka morati još više skratiti kosu kako bi se riješili oštećenih dijelova

Kosu treba svakodnevno ispirati od soli, jer premda vam se možda čini kako sol pomaže u oblikovanju frizure, ona je čini lomljivom i taj se efekt vidi tek nakon ljetovanja. Šamponom treba prati kosu svaka dva dana te izbjegavati proizvode za njegu koji sadrže alkohol.

Poželjni modni dodaci

Šalovi, marame i kape poželjni su dodaci koji mehanički štite vašu kosu od štetnog utjecaja sunca, a obavezno ih je nositi ako se izlažete suncu u razdoblju od 10 do 15 sati. Ako nemate zaštitno sredstvo namijenjeno isključivo za kosu, poslužit će i obična krema za sunčanje koju treba utrljati i rasporediti od tjemena do vrhova nakon svakog kupanja. Navečer kremu isperite šamponom i nanesite regenerator namijenjen vašem tipu kose.

Na bazenu

Štetni utjecaj klora iz bazena najviše prijeti obojenoj kosi. Zbog toga bi prije ulaska u bazen kosu trebalo isprati vodom iz tuša i nanijeti zaštitno ulje koje će spriječiti promjenu postojeće boje.

Za svaki dan

Iako niste na ljetovanju, kosu pak treba štititi odgovarajućim proizvodima jer je UV zračenje jednako snažno i u kontinentalnim krajevima. Stručnjaci savjetuju uporabu blažih šampona tijekom ljeta, jer će jaki preparati dodatno isušiti kosu. Dubinski balzam kao i maske nakon pranja najvažniji su korak u hidratizaciji kose tijekom ljeta.

Ako je već oštećena…

Na oštećene vrhove nakon pranja kose nanesite jojobino ulje, jer ono ima snažan efekt na regeneraciju vlasi. Ako su vrhovi iznimno suhi, ulje jojobe možete nanijeti na njih nekoliko puta tijekom dana. Maske iz kućne radinosti također mogu “oživjeti” oštećenu kosu. Masku od maslinova ulja, jaja i avokada treba se izmutiti i ostaviti da stoji na kosi najmanje pola sata, a još će bolje djelovati ako glavu zamotate aluminijskom folijom, jer će toplina pospješiti njeno prodiranje u korijen vlasi.

Di Frizerski salon vam nudi‪ Matrix‬ ‪‎Biolage Sunsorials‬ proizvode za njegu. MATRIX BIOLAGE SUNSORIALS linija štiti kosu od štetnih utjecaja sunca te morske i klorirane vode.