You are currently viewing Probudili ste se sa zaležanom kosom
Beautiful girl waking up with alarm clock.

Probudili ste se sa zaležanom kosom

Ovo je jednostavno da jednostavnije ne može biti

Operete kosu, osušite je (jer s mokrom kosom nikako nije dobro ići u krevet), usnete san pravednika te se probudite odmorni i s očekivanjem da će vam frizura biti takva s kakvom ste i legli. Međutim, puno češće se dogodi da se budimo sa svim mogućim ulegnutim zvrkovima koji se ne daju tako lako izravnati.

Prije nego vas ujutro primi panika, duboko udahnite, nasmiješite se  i isprobajte nešto od ovog:

1. Navlažite neposlušne vlasi

Bilo da su to šiške ili onaj tvrdoglavi zvrk na tjemenu, ukrotit ćete ih ako ih posprejate vodom i ponovo osušite. Voda razgrađuje vodikove veze u kosi pa one tada mijenjaju oblik te se reaktiviraju styling proizvodi koji su još prisutni u kosi.

2. Ispletite pletenicu

https://www.instagram.com/p/BWo8ujrFaSU/

Ako imate prirodno kovrčavu ili valovitu kosu, posprejajte je vodom dok nije sasvim vlažna te je podijelite u nekoliko dijelova i ispletite pletenice. Kada se sve osuši, raspletite je i imate novu frizuru.

3. Iskoristite figaro

Figaro također može riješiti problem ‘spavačke’ kose. Nakovrčajte posebno neposlušne vlasi, razbarušite kosu i spremni ste.

4. Promijenite stranu razdjeljka

https://www.instagram.com/p/BWnuD7ujAgm/

Ako razdjeljak inače nosite na lijevoj strani, što kažete da ga za promjenu začešljate na desno ili po sredini? Ovaj jednostavan potez može promijeniti sveukupan dojam o frizuri.

5. Maknite kosu s lica

Isprobali ste sve, ali ništa ne pali? Ostaje vam stari dobri konjski rep ili punđica koja će vas spasiti do sljedećeg pranja kose 😉