You are currently viewing Praktična frizura gotova u nekoliko trenutaka

Praktična frizura gotova u nekoliko trenutaka

Užurbani način života nerijetko nam ne ostavlja dovoljno vremena za posvetu vlastitom izgledu, ali srećom tada u pomoć priskaču praktični trikovi pomoću kojih u svega nekoliko trenutaka možemo izgledati odlično. Naime, zimsko vrijeme nosi vlagu u zraku koja može biti uzrok lošeg izgleda kose, pa kako biste to izbjegli predlažemo da se odlučite za šarmantnu pokupljenu frizuru koja vas niti u jednom trenutku neće iznevjeriti.

Govorimo li o atraktivnim frizurama sigurni smo kako vam je prva asocijacija dugotrajno stiliziranje, no stvari su zapravo ponešto drugačije. Punđa je frizura koju obožavamo u svakom periodu godine, a ovog puta glavnu riječ preuzele su niske varijante. Niska punđica je frizura gotova u nekoliko minuta, a istovremeno nudi brojne mogućnosti prilagodbe, odnosno možete se odlučiti za urednu sleek varijantu ili pak onu messy. Prilikom dnevnih varijanti, niska messy varijanta punđe savršen je izbor iz nekoliko razloga, a jedan od njih je i činjenica kako nesmetano možete nositi kapu ili traku koja vas štiti od hladnoće, a nije naodmet niti to što će frizura tijekom cijelog dana ostati na mjestu. Večernji izlasci također su dobra prilika za messy punđice, ali i za one uredne, a frizuru možete dodatno ukrasiti i stylish ukosnicama ili rajfom.

Iako je riječ o brzoj i praktičnoj frizuri, postoji nekoliko trikova koje valja znati kako bi frizura uvijek ispala baš onako kao želite. Imate li dužu kosu, najprije napravite niski i čvrsti rep te kosu iz repa lagano učvrstite lakom ili gelom za kosu. Ovaj trik od posebne je pomoći ako ste ošišani postepeno jer će spriječiti izlazak vlasi koji nisu iste duljine, a samim time punđicu učiniti dugotrajnom. Također, kako biste cijeli look učinili ležernim, izvucite nekoliko prednjih pramenova i prstima nadignute kosu od tjemena. S druge strane, sleek varijanta pak zahtjeva uredno počešljanu kosu, a to ćete također najlakše postići napravite li rep te potom sve dobro učvrstite lakom za kosu.

Foto: Instagram