You are currently viewing Postepene frizure za svaku dužinu i tip kose

Postepene frizure za svaku dužinu i tip kose

Svejedno je imate li kovrčavu ili ravnu, kratku ili dugu, rijetku ili gustu kosu: postoji postepena frizura za vas! Potražite inspiraciju u našoj galeriji postepenih frizura

Postepene frizure uvijek su u modi. Tako ošišana kosa s lakoćom leprša, a frizure mogu biti nevjerojatno raznolike. Na izbor imate od blago postepeno ošišane kose do jako stanjene. Odgovarajuće postepeno šišanje može učiniti kovrče lakšima ili unijeti volumen u tanku kosu. Postepeno možete ošišati kosu svake kvalitete, dužine ili teksture. Sve se svodi na individualne pramenove raznih dužina koji tvore jednu sjajnu frizuru. Ovdje otkrijte sve što trebate znati o postepenim frizurama.

Odaberite postepenu frizuru za svoj tip kose

Žene s vrlo tankom kosom trebale bi izbjegavati pretjerano stanjivanje dužina i vrhova kose. Tanka, postepeno ošišana kosa trebala bi biti duga najviše do ramena – ako je duža, vrhovi će izgledati slabašno i krhko. No slobodno postepeno ošišajte kosu na vrhu glave – time ćete dobiti veći volumen. Isprobajte „skrivene slojeve“ koji unose punoću u tanku kosu. Trik je: gornji sloj kose šiša se minimalno, a pramen ispod šiša se kraće te se time unosi volumen u frizuru. Više o toj posebnoj tehnici šišanja doznajte ovdje. Nanesite styling pjene na tanku kosu za dodatnu podatnost.

Kratka i tanka kosa izgleda sjajno kad su najkraći pramenovi na vrhu glave dugi oko pet centimetara, tako da kosa prekrasno pada.

Imate gustu kosu? Postepeno šišanje savršen je način da ublažite težinu svoje kose. Kosa duža od ramena može se postepeno ošišati od razine uha do vrhova. Iscrpljenim kovrčama postepeno šišanje vraća živahnost i fleksibilnost. Važno je da sve dužine pramenova stvaraju skladnu frizuru i da kovrče na vrhu glave nisu prekratke – pazite se da ne završite izgledajući kao pudl!

Žene s gustom kosom trebale bi zatražiti od frizera da ih ošiša „point cut“ tehnikom. Posebnim, grubo nazubljenim škarama, slojevi se šišaju u cijeloj kosi. Time se dobivaju nježnije konture bez oštrina.