You are currently viewing Perutavo vlasište, masna kosa

Perutavo vlasište, masna kosa

Imate problema s prhuti? Mislite, kad biste barem mogli dvaput dnevno prati svoju masnu kosu? Tad je šampon protiv prhuti za vas. Objašnjavamo kako taj proizvod za posebnu njegu djeluje i kome može pomoći

Prhut je dosadna – i nije baš najljepši ukras u kosi. Te male ljuskice ne samo da nagrđuju izgled, nego često idu ruku pod ruku sa svrbeži vlasišta i kosom koja brzo izgleda masno. Nešto ljuštenja stanica kože s vlasišta sasvim je normalno. Općenito su te stanice kože tako malene, da su gotovo nevidljive. Međutim, nestabilnost hormona i druge neravnoteže na vlasištu mogu dovesti do većih, vidljivijih ljuskica. Trebate pomoć za svoje perutavo vlasište? Isprobajte šampon posebno razvijen za borbu protiv prhuti. Čitajte dalje i otkrijte kako djeluje i kojim stanjima vlasišta može pomoći.

Spriječite masnu prhut šamponom protiv prhuti

Nasmiješena žena s dugom, tamnom kosom
Razlog za osmijeh: Uz odgovarajuću njegu, prhut i masna kosa su prošlost!

Postoje dvije vrste prhuti: masna i suha. Masna prhut je ljepljiva, žućkaste je boje i uzrokuje je pretjerana proizvodnja loja. Te masne ljuskice kože mogu se zadržati na vlasištu i tako stvoriti svrbež. Šampon protiv prhuti može pomoći u uklanjanju gljivica i vraćanju ravnoteže vašeg vlasišta. Kako? Posebni antibakterijski sastojci pomažu umiriti vlasište i spriječiti stvaranje nove prhuti te istodobno ukloniti nadraženost vlasišta. Ostavite šampon da djeluje na vlasište neko vrijeme prije nego što ga isperete. Savjet: nastavite koristiti šampon protiv prhuti – i naizmjence ga koristite uz svoj redoviti šampon – kao preventivnu mjeru, čak i kad prhut nestane.

Ova rutina njege kose može vam pomoći da se riješite suhe prhuti

Suha prhut stvara se na suhom, osjetljivom vlasištu. Što je stvara? Često je to suhi zrak od grijanja ili klima-uređaja. Kad imate suhu prhut, kosa izgleda drukčije od kose s masnom prhuti. Šamponi protiv prhuti ovdje nisu pravi odabir. Važno: šampon treba biti blag i hidratizirati vlasište kako se ne bi isušivalo.

Perite kosu samo mlakom vodom, jer je vruća voda može samo još više isušiti. Savjet: uz vrlo blagi šampon, posebni losion za kosu nanosi se izravno na vlasište nakon pranja, on može pomoći kod teškog slučaja suhe prhuti. Sve dok se vlasište ne smiri, izbjegavajte uporabu uređaja za oblikovanje frizure jer isušuju vlasište. Bolje je pustiti da se kosa osuši na zraku.