You are currently viewing Par frizerskih trikova za svaki dan :)

Par frizerskih trikova za svaki dan :)

Najtraženiji svjetski stilisti kose otkrivaju jednostavne načine kojima ćete doskočiti uobičajenim problemima

Najvažniji je rez

Orlando Pita, američki frizer slavnih

Uvijek savjetujem svojim klijenticama da ulože u frizuru koju će u svakom trenutku i situaciji moći popraviti prstima. Dakle, oblik je ključan. Istina, takva frizura podrazumijeva redovito mjesečno održavanje, ali ne zahtijeva gotovo nikakve proizvode za njeno oblikovanje. Kako biste održali kosu lepršavom i zdravom, radije uložite u kvalitetne proizvode za njegu, poput onih iz linije Moroccanoil. Što se tiče stylinga, Moroccanoil ima izvrstan svjetlucavi lak za kosu.

Crvena je najzahtjevnija boja

Nicola Clarke, koloristica brenda John Fireda

Želite li prijeći na crvenu boju kose, imajte na umu da je nju najteže održavati. Ispire se brže nego ostale koloracije jer ima mnogo veće molekule boje koje teže prodiru u strukturu vlasi. Ako vas ni to ne pokoleba u odluci, pripremite se na to da ćete je morati redovito obnavljati svakih šest tjedana.

Zdrava kosa je glamurozna

Serge Normant, frizer holivudskih zvijezda

O kosi uvijek razmišljam kao o nastavku kože. Kao što lice njegujemo hidratantnim kremama i maskama, trebali bismo i kosu. Tajna glamurozne frizure je zdrava kosa. Budete li pretjerivali s proizvodima, nećete postići bolje rezultate. Ako trebate više od dva-tri za oblikovanje kose, možete biti sigurni da koristite pogrešne proizvode.

Važnost maske (i punđe)

Luigi Murenu, frizer i umjetnički direktor Kérastasea

Svim svojim klijenticama govorim koliko je važno da koriste masku za kosu. Intenzivan njegujući tretman obavezan je za sve s obojenom kosom, pogotovo ako je izbijeljena. Što se tiče proizvoda za oblikovanje, volim gel Kérastase Lift Vertige jer njeguje kosu i naglašava joj sjaj dok je istodobno odiže od vlasišta i kreira volumen. Kad je riječ o najzahvalnijoj frizuri, to je punđa jer laska svakoj ženi. Pritom, ne zaboravite kreirati teksturu, u čemu će vam pomoći proizvodi poput pjena i ‘morskih’ sprejeva.

Pramen po pramen

Sally Brooks, londonska frizerka i Niveina umjetnička direktorica

Nemojte fenirati svu kosu odjednom i nemojte to činiti kad je potpuno mokra. Oponašajte frizere, posušite kosu do pola, podijelite je na ‘kvadrante’ pa fenirajte pramen po pramen.

Članak:http://www.elle.hr/ljepota/tips-tricks/frizerski-trikovi/

Tekst: Mihaela Batinić
Foto: Profimedia