You are currently viewing Nove fudbalerke: 10 najluđih frizura nogometaša o kojima se priča

Nove fudbalerke: 10 najluđih frizura nogometaša o kojima se priča

Možda se ne možete sjetiti kako se Rumunjska plasirala na Svjetskom nogometnom prvenstvu 1998. godine u Francuskoj, ali sigurno pamtite frizure rumunjskih nogometaša.

Prije utakmice s Tunisom svi reprezentativci odlučili su ‘izblajhati’ kosu. Strani mediji zbog toga su se poigrali s nazivom popularnog američkog benda ‘The Beach Boys’ i prozvali Rumunje ‘The Bleach Boys’ (eng. bleach u prijevodu znači blajh).

Rumunjska nogometna reprezentacija na SP-u 1998. godine

Rumunjska nogometna reprezentacija na SP-u 1998. godine (Foto: Getty Images)

Od te godine sve se više pažnje pridaje frizurama igrača na nogometnimterenima, a na svakom velikom natjecanju nogometaši nerijetko iznenadenavijače i ostatak javnosti.

Tako je na ovom Europskom prvenstvu naš reprezentativac Ivan Perišić sve oduševio kada je na glavi izbrijao broj svog dresa (4) i kartu Hrvatske. I Domagoj Vida predstavio je svoju novu frizuru – sada ga na terenu i treninzima uglavnom možemo vidjeti sa simpatičnim konjskim repom.

Ivan Perišić oduševio je navijače svojom frizurom

Ivan Perišić oduševio je navijače svojom frizurom (Foto: Getty Images)

Kosa Talijana Graziana Pellea predmet je rasprave zato što je u svakom trenutku nagelirana i postojana do te mjere da joj ne može ‘nauditi’ ni jak udarac lopte, a Belgijanac Marouane Fellaini nosi najzapaženiju afro frizuru.

Graziano Pelle (Italija) u svakom trenutku ima postojanu frizuru

Graziano Pelle (Italija) u svakom trenutku ima postojanu frizuru (Foto: Getty Images)