You are currently viewing Najtraženiji ljetni odabir

Najtraženiji ljetni odabir

U aktualnoj ljetnoj sezoni i s ponovnim otvaranjem frizerskih salona, nakon popuštanja mjera propisanih uslijed pandemije koronavriusa, brojne dame odlučile su svojoj postojećoj frizuri podariti novi izgled, a prema podacima najpoznatije tražilice na svijetu, ova specifična inačica bob frizure jedna je od najtraženijih

Riječ je o takozvanom francuskom bobu koji predstavlja idealno riješenje ukoliko svojoj kosi poželite podariti buntovan i šik izgled.

U odnosu na brojne druge verzije bob frizura, francuski bob specifičan je po dužini kose koja završava u ravnini usta i ravnim šiškama do obrva, međutim njezine moderne inačice malo su manje krute po pitanju duljine koja seže i do ključne kosti ili do jagodica, a njezina glavna identifikacijska značajka je stav – treba izgledati lagano i prozračno, no ne previše ‘sređeno’.

Taylor LaShae

Izvor: Profimedia / Autor: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia

U svijetu slavnih dama najbolji primjer za modernu inačicu francuskog boba onaj je poznate francusko-kolumbijske glumice i modela Taylor LaShae, a osim tražilice Google najtraženijom frizurom ljeta proglasili su ju i brojni frizerski stilisti.

‘Otkad sam ponovno otvorio salon, značajan broj klijentica zatražilo je frizuru francuskog boba i njezine slične inačice’, za magazin Stylist izjavio je L’Orealov ambasador i poznati frizerski stilist, Adam Reed.

Iako je riječ o frizuri koja je ove godine iznimno popularan odabir, francuski bob ima bogatu povijest, a posebno popularan bio je u ludim dvadesetim i 30-im godinama prošlog stoljeća.

Kako ističe Reed, frizura francuskog boba istovremeno je elegantan i odvažan odabir, a 20-ih godina popularizirala ju je ikona Jazz Agea, američka glumica i plesačica Louise Brooks.

Izvor: tportal.hr