You are currently viewing Najljepše šiške

Najljepše šiške

Od mikro do maksi, postepenih ili ravnih – šiške nikad ne izlaze iz mode. One samo mijenjaju svoj oblik! Pokazujemo vam koje su šiške trenutačno popularne i koje će najbolje odgovarati vašem obliku lica.

Šiške su omiljeni, stalno prisutni detalj na modnim pistama, crvenim tepisima i glamuroznim zabavama. Prikladne su za svakodnevno nošenje i prekrasno raznolike. Njihova dužina može prikriti visoko čelo, dati licu konture ili vješto skriti linije i bore. Šiške mogu u trenu promijeniti vaš izgled. Čak i šiške koje puštate da izrastu mogu izgledati moderno: kratke, postepene šiške uz prikladnu njegu postaju duge šiške. Čak možete naći i šiške prikladne za kovrčavu kosu. Počnimo…

1. stil šišaka: Mikro-šiške

Žena s ispletenim repom
Trendi mikro-šiške divno izgledaju uz pleteni rep.

Ultra kratke, ravne mikro-šiške trenutačno su hit. Potrebno je malo hrabrosti da se nose ovako kratke šiške, ali bit ćete nagrađeni modernim i jedinstvenim izgledom. Idealne su za okrugla lica jer ih vizualno izdužuju. To je sjajna frizura za tanku kosu koja se oblikuje ravno, te sjajan odabir za bob ili dugi bob.

2. stil šišaka: Šiške na stranu

Šiške s puno volumena, počešljane na stranu te zavodljivo padaju preko jednog oka: ova frizura idealna je za okrugla lica jer vizualno izdužuje lice i naglašava jagodice. Tanka kosa izgledat će punije ako šiške počinju od vrha glave, tako će padati naprijed i imati težinu.

3. stil šišaka: Postepene šiške

Ova je frizura odlična za srcolika lica jer ih vizualno sužava. Ako imate takvo lice, neka vam šiške budu duge do obrva. Postepene šiške preporučuju se za tanku kosu zbog laganog neravnog efekta koji unosi punoću u šiške. Postepene šiške na stranu ublažit će koščatost četvrtastih lica. Ako imate kovrčavu kosu, najbolji je odabir postepeno ošišana kosa sa šiškama. I u ovom slučaju je najbolje da postepene šiške dosežu do obrva.

4. stil šišaka: Okrugle šiške

Žena s okruglim šiškama
Okrugle šiške idealne su za duga, četvrtasta lica.

Ove se šiške šišaju iznad obrva. Za oblikovanje, nanesite malu količinu pjene za oblikovanje i posušite šiške okruglom četkom. Ova je frizura idealna za duža, četvrtasta lica: šiške s volumenom iznad razine oka vizualno skraćuju lice. Također su sjajne za prikrivanje visokog čela.

5. stil šišaka: Duge šiške

Žena s dužim šiškama
Duge šiške idealne su za gustu kosu.

Duge šiške koje prelaze razinu obrva mogu se posušiti okruglom četkom. Te su šiške dobre za gustu kosu jer olakšavaju težinu kose. Promijenite izgled tako da pričvrstite šiške kopčom, isprepletite ih na stranu ili začešljate obručem.

6. stil šišaka: Razdvojene šiške

Razdvojene šiške trenutačno su u trendu. Dosežu do obrva i razdvojene su po sredini kao zavjese. Slavni koji ih nose: nekoć Brigitte Bardot, a danas Alexa Chung. Razdvojene šiške idealne su za gušću kosu. Također su savršena prijelazna frizura za one koji žele pustiti šiške da izrastu.

Njega šišaka

  • Ako imate masniju kožu na licu: posušite šiške velikom, okruglom četkom tako da što manje dodiruju kožu na čelu. Malo laka za kosu ispod šiškama pomaže da šiške ne dodiruju čelo i ne upijaju masnoću s njega.
  • Nemate vremena oprati kosu? Šiške možete osvježiti suhim šamponom – poprskajte ga po kosi i temeljito počešljajte.
  • Praktičan savjet: bugačica (možete ga naći u ljekarnama ili drogerijama), može upiti višak masnoće s čela i pomoći vam da se šiške ne zamaste.
  • Važno: potrudite se da rukama ne dirate često šiške!

Oblikovanje šišaka

  • Ako želite unijeti punoću i volumen u šiške, nanesite malo pjene na vlažnu kosu i posušite šiške okruglom četkom. Za povećavanje volumena i osvježavanje tijekom dana, nanesite malo suhog šampona ili pudera za volumen na korijen kose.
  • Za nezaglađenu frizuru, osušite šiške na zraku i zatim posipajte korijen puderom za volumen ili suhim šamponom. To je sjajan način za oblikovanje postepenih šišaka.
  • Ako više volite zaglađene, ravne šiške, posušite ih na ravnu četku ili uređajem za ravnanje kose. Ne zaboravite: uvijek nanesite zaštitu od topline prije oblikovanja kose uređajem!