You are currently viewing NAJBOLJE FRIZURE ZA KOSU SREDNJE DULJINE

NAJBOLJE FRIZURE ZA KOSU SREDNJE DULJINE

Srednja duljina kose u stvari je savršen izbor za većinu žena, zbog svoje svestranosti i jednostavnog održavanje.

Frizura igra vrlo važnu ulogu u životu nas žena (a i muškaraca). Ona uvelike utječe na to kako nas ljudi doživljavaju na prvi pogled (a i na sve kasnije poglede), ona je način na koji se prezentiramo, pa je zato veoma važno odabrati frizuru koja, ne samo da izgleda lijepo, već i odgovara vašem obliku lica i osobnosti.Frizure sa srednjom duljinom kose oduvijek su privlačile i izazivale pozornost žena diljem svijeta zbog savršenog balansa između svestranosti i lakoće održavanje. U stvari srednja duljina je najfleksibilnija – ako imate kratku kosu, ne treba vam jako dugo da naraste, a ako imate dugu kosu i skratite je na srednju duljinu opet vam može relativno brzo narasti.  I upravo radi svega ovog kosa srednje duljine drži primat među preferencijama žena već godinama, pa tako i u 2011-toj.

Trendovi frizura mijenjaju se  svake sezone, pa imate zbilja puno opcija među kojima možete birati, a ako ste u potrazi za nečim što će odgovarati vašoj kosi srednje duljine, inspiraciju možete pokušati pronaći i ovdje.

Bob je definitivno jedna od najpopularnijih frizura i ove godine, a što je najbolje – postoji zbilja mnogo vrsta “bobova”, pa ćete sigurno moći odabrati neki koji najbolje odgovara vama. Hoće li to biti bob mekih ili pak oštrih linija, elegantni ravno rezani bob, otkačeno stepenasti,  moderni asimetrični, sa šiškama ili bez njih, to ovisi o vama, vašem ukusu, obliku vašeg lica, ali i vrsti vaše kose.

Slojevite, stepenasto ošišane frizure su bezvremenske i uvijek će izgledati fenomenalno zbog svoje kompatibilnosti s najviše tipove kose i crta lica. Slojevito ošišana kosa poznata je po tome što može prividno izgledati bujnija, no za to kosa mora biti kvalitetno i stručno ošišana, kako ne biste postigli kontraefekt (posebice na tankoj kosi gdje se vidi svaki rez i stoga on mora biti savršeno precizan). Kako bi se postigla lepršavost i volumen kosu treba šišati u što više slojeva, no pritom se ne smiju vidjeti nagli prelazi, a vrhovi ne smiju biti oštro rezani. Ako pak se radi o zbilja tankoj kosi slojevito se može ošišati tek gornji sloj, samo nekoliko tankih pramenova, koji će se prilikom sušenja podignuti od korijena i tako proizvesti volumen.

Kod kose srednje duljine stepenasto ošišane, dobro je i to što je jednostavno možete oblikovati iz glatke, uredne frizure u “raščupaniji”, divlji, “tek sam se ustala iz kreveta” look. Za što god se odlučite ona će izgledati fantastično.

Što se tiče kovrčave kose srednje dužine – iako vam bi moglo teško pasti ošišati svoje kovrče, morate znati da  kovrčava kosa najbolje izgleda kada je srednje duljine. Frizure su također prilično svestrane, no svejedno treba pripaziti kako i tko će je ošišati da vam se frizura ne bi pretvorila u, kao što to moja dobra kovrčava prijateljica kaže – gnijezdo. Slojevi su najbolje rješenje i za kratku i srednje dugačku kovrčavu kosu – oni daju strukturu i kosu je lakše oblikovati.

Kao i kod tanke kose – i ovdje vam je potreban kvalitetan frizer koji će znati pravilno stepenasto ošišati kovrčavu kosu, da ne biste kao i moja prije spomenuta prijateljica završili s “trapez frizurom”  jer su joj se lakši gornji vrhovi poprilično podigli, donji ostali nisko i sve je stvarno nalikovalo na jednakokračni trapez.

Također možete isprobati i kovrčavi bob, koji vam omogućava da se poigrate a različitim varijacijama te frizure – retro, glamuroznim, ili svakodnevnim. Isto tako si oduška možete dati i s brojnim asesoarima za kosu – trakama, rajfovima, ukosnicama…

Odvažite se i ošišajte dugu kosu ili pak kratku  pustite da naraste. Nećete požaliti jer ćete s kosom srednje duljine imati najbolje od oba svijeta – nećete imati toliko muke kao s dugom kosom, a opet ćete je moći podići u rep za razliku od kratke kose. Odaberite pravu frizuru za sebe i onda nastavite eksperimentirati s različitim stilovima i varijacijama vlastite frizure – neka  bude potpuno glatka, zatim valovita ili jako kovrčava… S kosom srednje duljine sve to si možete “priuštiti”.