You are currently viewing Ljetne frizure – 70te su IN

Ljetne frizure – 70te su IN

Ove godine moda, stil i frizure obilježeni su povratkom na hippie stil, boho chic, koji je vidljiv na modnim pistama, na odjevnim predmetima „običnih” djevojaka te naravno u tipu frizure. Na sve ovo je utjecao duh glazbenih festivala gdje se veze sa 70-ima mogu naći svugdje, a kod frizura se može vidjeti osjećaj slobode, igra sa stilom gdje se ruše vlastite granice.

Djelomično zavezana

Raspuštena, razbarušena kosa 70-ih, apsolutni je hit za ovo ljeto. Ovaj look zaposjeo je modne piste i mogao se vidjeti na modnim revijama Chloé, Pucci, Tommy Hilfiger i Sonia Rykiel, te na zvijezdama kao što su Kate Moss i Katie Holmes. Možete je nositi u varijanti da dio kose raspustite, a ostatak djelomično zavežete za ultra hippie look. Svi poznajemo kampanje u kojima je na dvije slike prikazana ista osoba – na jednoj s urednom frizurom i na drugoj sa „zgužvanom” rock’n’roll frizurom. Scruff Me Wild Stylers by Tecni.art gel za razbarušen look idealan je za drugu kategoriju. Nanesite na ručnikom posušenu kosu na dužine i vrhove. „Zgužvajte” kosu prstima i ostavite da se osuši jer ove sezone pobjeđuje rock’n’roll varijanta. Nakon toga, ako želite, gornji dio kose skupite u ležerni repić, nehajnu punđicu… Ostavite nekoliko pramenova da prirodno padaju na čelo… Ovo je frizura s kojom ćete vrlo lako postići cool i mladenački izgled.

kosa, lude 70-e

Boje

Neuobičajene boje u kosi, ružičaste, plave, zelene idealne su za ljetne mjesece, za lude večernje izlaske. Možete ih nositi i na blond kosi, ali sjajno pristaju i tamnijim kosama. Ako pak niste za tako „hrabre” varijante ovog ljeta neće pogriješiti s bronde – idealnom kombinacijom smeđih i blond tonova koja savršeno pristaje tamnokosim ženama koje žele biti u blond trendu. Bez obzira na koju varijantu se odlučite, savjetujte se sa svojim koloristom za odabir nijanse te stupnju posvjetljivanja koji će biti neophodan vašoj kosi za željeni efekt.

kosa, lude 70-e

Marame

Modni dodaci nikada ne izlaze iz mode, a ukrasi za kosu variraju od sezone do sezone. Ove sezone nosi se retro varijanta, marama za kosu koja je idealna za održavanje dugotrajne frizure, a vašem looku-u pružit će hippie, bezbrižni „štih”. Možete je vezati na različite načine, ovisno o učinku koji želite postići, odgovara svim dužinama kose, raspuštenoj varijanti i punđama, a boju odaberite ovisno o ostatku svog stylinga.

kosa, lude 70-e

Sitne pletenice

Pletenica je frizura koja je aktualna već više sezona, mogli smo je vidjeti u varijanti riblje kosti, zavezane oko glave ili opuštene pletenice sa strane. Ovog ljeta vraćamo se na varijantu koje se svi sjećate iz djetinjstva, tankih pletenica u raspuštenoj kosi koji istovremeno izgledaju vrlo mladenački, ali ujedno naglašavaju i žensku senzualnost.

Valovi

kosa, lude 70-e

Što je jednostavnije nego svoju kosu u ljetnim mjesecima pustiti da prirodno pada. Iako more često zna imati štetni utjecaj na kosu, pravilna zaštite i upotreba styling proizvoda kao što je Tecni.art Beach Waves omogućit će vašoj kosi postojane valove kao da ste nehajno pustili kosu da se osuši na morskome zraku. Kako smo u sezoni vrućina i isušivanja kose jako je važno da kosu njegujemo i štitimo što možemo i ton na bon bojom za kosu Dialight. Idealna je za tretiranu kosu (bojanu, pramenovi, trajna ondulacija). Ova boja neće posvijetliti vašu već će joj pružiti sjaj, ujednačenost boje i efekt zaglađivanja.

Ovo ljeto idealno je za bezbrižne frizure, ali ne zaboravite zaštiti svoju kosu od štetnog utjecaja sunca i mora te koristite odgovarajuće proizvode za savršenu kosu tijekom cijelog ljeta. Isprobajte liniju L’Oréal Professionnel Solar Sublime koja nudi savršenu kombinaciju između hranjena i zaštite. Tehnologija Mexoryl S.O UV-Protect štiti vlakno od UV zraka, dok topljivo ulje pruža zaštitu i ekstra hranjenje prilikom izlaganja suncu, bez otežavanja kose. Izaberite jedan od učinkovitih proizvoda i zaštite svoju kosu od štetnog utjecaja sunca, soli i klora.

KAROLINA KRUPNICKI JURIĆ