You are currently viewing Kosa vam se prebrzo masti?

Kosa vam se prebrzo masti?

AKO ste primijetile kako vam se kosa masti već dan nakon pranja, a osim toga izgleda vrlo beživotno, vrlo vjerojatno činite niz pogrešnih stvari koje ostavljaju svoj trag na vašoj kosi.

Na kosu utječu mnogi faktori, neki od njih čak nisu s njom izravno povezani, a ovo su tri glavna na koja biste trebale obratiti pažnju.

Prehrana

Ako vaša prehrana sadrži velike količine ulja (od zdravih do nezdravih), vrlo vjerojatno i ona utječu na brzinu kojom vaše vlasište luči masnoću. Pokušajte smanjiti unos ulja, barem onih nezdravih, a umjesto njih konzumirajte veće količine voća i povrća.

Učestalost pranja kose

Ako mrzite prati kosu svakodnevno – imamo odličnu vijest za vas. Mnoga istraživanja pokazala su kako se ulja znatno više luče na čistoj nego na kosi koja nije svježe oprana. Pokušajte smanjiti pranje kose na dva do tri puta tjedno, a između pranja po potrebi se poslužite šamponom za suho pranje. 

Preparati

Vrlo je važno s čime perete i njegujete kosu. Ono što biste trebale izbjegavati su proizvodi čija etiketa tvrdi da su za suhu i oštećenu kosu te oni koji obećavaju zaglađivanje i sjaj kose. Bilo bi idealno kada proizvodi koje koristite ne bi sadržavali sulfate, parabene ni silikone koji na vašoj kosi mogu učiniti dugoročnu štetu.

Izvor: index.hr