You are currently viewing Koja je najbolja frizura za vaš tip kose?

Koja je najbolja frizura za vaš tip kose?

[display-posts image_size=”thumbnail” include_excerpt=”true”]

Kada se radi o frizuri, mnoge žene često zanemare svoj tip kose, a upravo on može biti ključ uspjeha za biranje frizure. Tako na kraju kovrčavice završe sa bobom koji ne mogu kontrolirati, a žene tanke kose s frizurom koja samo negativno naglašava teksturu kose. Dajana Brlić iz Trilab salona nam je otkrila kakvu frizuru voli pojedini tip kose.

Može li tanka kosa dobiti na volumenu, a gusta izgledati uredno? Naravno da može, ali samo ako pronađete proizvode za sebe i odaberete dobru frizuru.

Tanka kosa

koja-je-najbolja-frizura-za-vas-tip-kose-32291-316x474-201301080924Dajana Brlić kaže kako tanku kosu karakterizira nedostatak volumena i samim time, teška izrada frizure. “Važno je naglasiti da je kod tanke kose šišanje iznimno bitno, budući da se na takvoj strukturi vidi svaki rez, stoga šišanje mora biti precizno”, objasnila je Dajana. Idealne frizure za ovaj tip kose, prema master stilistici iz Trilaba su prozračne kratke frizure i bob koji može biti asimetričan, duži, kraći sa šiškama koje ravno padaju na čelo ili u stranu te se dobro uklapaju i često naglašavaju volumen koji je bitan kod tanke kose.

“Za ljubitelje duge kose predlažem dužinu do ramena koja može biti blago postepena (nikako ne ”izrepana”) kako bi se dobio volumen u gornjem dijelu. Što se tiče same izrade frizure na dužoj tankoj kosi, predlažem kovrče koje možete sami izraditi upotrebom električnog uvijača ili pegle. Na taj način u par minuta možete imati bujnu i kovrčavu kosu”, otkrila je Dajana i dodala kako i dobar odabir boje za kosu može dati iluziju volumena. “Kod same njege kose nemojte misliti da regenerator na tankoj kosi treba izbjegavati, čak štoviše, poželjan je blagi regenerator samo za vrhove, jer su oni najsuši. Poželjni su i šamponi za volumen kose, koji u sebi obično imaju hranjive sastojke koji ojačavaju tanku kosu i pružaju volumen”, kaže Dajana.

Kosa sklona elektricitetu

koja-je-najbolja-frizura-za-vas-tip-kose-32288-611x408-201301080925“Zbog naglih promjena temperature posebno u ovo hladnije vrijeme kada iz toplih prostorija izlazimo na hladan zrak tanka kosa je sklona statičkom elektricitetu. No to nije jedini uzrok i nije jedini tip kose koji je tome sklon”, objasnila je Dajana.

Master stilistica objašnjava kako je ovom problemu sklona i oštećena i suha kosa sklona elektricitetu koji može uzrokovati pretjerano četkanje kose četkom od umjetnih materijala. Neovisno o uzroku elektriciteta važno je tokom čitave godine pružiti kosi potrebnu njegu. Važno je nanositi odgovarajući regenerator poslije svakog pranja kako bi se kosi vratila vlaga i svakako je potrebno prije sušenja nanijeti na kosu proizvod protiv elektriciteta.

Gusta kosa

“Gusta kosa je najčešće neukrotiva pa je teško pronaći odgovarajuću frizuru. Takvu kosu je potrebno prije svega pravilno njegovati, pa tako preporučujem šampone koji hidratiziraju kosu jer će se na taj način vratiti vlaga u kosu i kosa neće biti neukrotiva. Osobno mislim kako je najbolja frizura za gustu i neukrotivu kosu duga ili poluduga koja može biti lagano valovita.”, objasnila je Dajana.

Kovrčava kosa

Prije svega, Dajana kaže kako je potrebno razlikovati dva tipa kovrči: sitne i krupne: “Manje kovrče se često stisnu i stvaraju golem volumen, dok su veće katkad beživotne. Ako imate sitne kovrče razmislite o postepenoj frizuri jer smanjuje volumen, ali pazite da ne dođete u krive ruke jer će te u protivnom imati kontra efekt. Duga kosa s velikim i krupnim kovrčama bi trebala biti lagano postepeno pošišana da se naglasi prirodnost kovrči.”

koja-je-najbolja-frizura-za-vas-tip-kose-32289-611x611-201301080925

Dajana savjetuje da se za takve tipove kose koriste regeneratori koji se ne ispiru jer olakšavaju oblikovanje kovrči i u kombinaciji sa kremom koja dodatno aktivira kovrče dobit ćete savršeno elastične kovrče. Kao najbolji trik za kovrčavu kosu istaknula je sušenje na zraku: “Bilo bi najbolje da ju pustite da se osuši prirodno na zraku, a ako nemate vremena onda bi bilo najbolje da koristite difuzor pri sušenju. To će vam dati odličnu frizuru već u samom procesu sušenja.”