You are currently viewing Kako tanku kosu učiniti bujnijom

Kako tanku kosu učiniti bujnijom

Tanka kosa obično izgleda spljošteno i beživotno – što nije čudo kad je tanka vlas puno tanja od obične vlasi. No možemo prevariti prirodu i malo joj pripomoći. Evo naših najboljih savjeta za poticanje volumena

Frizure za tanku kosu: odgovarajuća frizura za više volumena

Žena u bijeloj majici s tamnoplavom bob frizurom stoji ispred cvatućeg grma s podignutim rukama i dlanovima spuštenima na vrh glave.
Kraće frizure poput ovog boba unose volumen u tanku kosu.

Sve počinje s odgovarajućom frizurom. Za tanku kosu, ravno ošišana kosa je idealna. Sve su vlasi iste dužine, što ostavlja dojam gušće kose. Redovito šišajte kosu tako da vrhovi ne mogu ispucati, a vaša će kosa zauzvrat izgledati zdravo, njegovano i bujnije.

 

Općenito, kratka do srednje duga kosa najbolja je dužina za žene s tankom kosom. Razlog je jednostavan: kraća kosa je lakša. Bez te dodatne težine, kosa se lakše odiže od korijena u oblikovanju volumena. Ne želite odustati od svoje duge kose? Onda odaberite postepenu frizuru. Ona je lagana i unijet će strukturu i lepršavost u vašu kosu.

Brzi trik za volumen: nosite razdjeljak na stranu i mijenjajte stranu svaki dan. Tako se kosa neće spljoštiti i izgubiti volumen.

Frizure za tanku kosu: boja unosi volumen

Pozadina brinete s dugom kosom s plavim pramenovima koja leprša na vjetru
Pramenovi daju kosi veću dubinu i volumen.

Drugi sjajan trik za volumen: pramenovi! Optička varka bujnosti kose stvara se različitim nijansama i dubinom boje. Usto, boja za kosu će fizički podebljati vaše vlasi pa će kosa izgledati punije. Dodavanje volumena može biti tako lako!

 

Međutim, trebali biste izbjeći često izbjeljivanje koje može oslabiti vašu kosu te je učiniti sklonijom oštećenju i pucanju vrhova. Odgovarajuća njega je ključna: regenerator, tretmani koji se ne ispiru i maske su obavezni.

Frizure za tanku kosu: proizvodi za povećavanje volumena

Žena s ležernim sunčanim naočalama i kožnom jaknom te dugom, svijetlosmeđom valovitom kosom s plavim pramenovima.
Sanjate o bujnoj, raskošnoj kosi? Ostvarite svoje snove odgovarajućim šišanjem i frizurom!

Kad su u pitanju njega i oblikovanje, odaberite proizvode koji sadrže posebne formule za volumen. Njihovi sastojci učvršćuju kosu i odižu je od korijena. Time se odmah stvara punoća i kosa izgleda bujnije. Imajte – i zadržite – volumen nanoseći na kosu pjenu za volumen. Time će kosa dobiti potporu i imati postojani oblik.

Ovo je ključno: dobro isperite šampon i ostatke proizvoda iz kose, tako da je ne bi otežali. Iz istog razloga regenerator nanesite samo na srednju dužinu kose i vrhove. Izbjegavajte korijen – regenerator i druge proizvode za njegu nanosite na kosu samo od razine uha do vrhova.

Frizure za tanku kosu: pribor za volumen

Čak vam i odgovarajuća četka može pomoći da kosa izgleda punije. Kod sušenja kose sušilom, kvalitetna četka može pomoći u stvaraju volumena odmah kod korijena. Češljem za tapiranje možete podignuti određena područja kose. Uređaji za ravnanje, kovrčanje kose i uvijači, idealni su za tanku kosu. Njima oblikujte kovrče za strukturu i volumen u kosi.