You are currently viewing Kako se probuditi sa savršenom frizurom?

Kako se probuditi sa savršenom frizurom?

Hollywoodski frizer slavnih otkriva trikove za savršenu jutarnju frizuru uz koje ćete moći spavati dulje…

Lako je namjestiti kosu preko ljeta kada ju samo operemo i pustimo da se osuši na zraku, no zimi kada ju sušimo sušilom, ujutro ju je mnogo teže oblikovati. Čak ste spremni izaći iz kuće s vlažnom kosom iako vam zubi cvokoću, radije nego da se budite u 5 ujutro. Rješenje je, stoga, otuširati se večer prije, ali ni to samo nije dovoljno za savršenu jutarnju frizuru. Srećom, tu je hollywoodski frizer George Northwood, koji otkriva tajne savršenog jutarnjeg looka. On kaže da najprije trebate odlučiti s kakvom se frizurom želite probuditi. Za spontane valove, kao kod Daryl Hannah u filmu Splash, prvo trebate potpuno osušiti kosu, a zatim je splesti u čvrstu pletenicu te si osigurati deset minuta ujutro za dovršavanje looka. Raspletite pletenicu pa odvojite valove koristeći pritom kremu za teksturu kose kako bi stvorili uvijeni efekt. Ukoliko primijetite neka čudna područja ili pramenove koji strše, namjestite ih pomoću pegle za kosu i pošpricajte korjenove šamponom za suho pranje.

Guliver Image/Getty Images   

Za još ‘spontaniji’ look, poput Kate Moss, sušite kosu sušilom dok nije 90 posto suha, zatim lezite u krevet i valjajte se do mile volje, ali svakako uzmite u obzir i teksturu svoje kose. Završite sprejem za njegu kose pa pročešljajte kosu prstima i imate ultimativnu vikend frizuru čak i dok se još nije potpuno osušila.

Žene koje žele volumen i valovitu teksturu za glatkim finišom, trebaju izdvojiti malo više vremena večer prije, ali ujutro će iz kreveta ustati sa sjajnom frizurom.

Lezite u krevet izgledajući poput Dolly Parton, a kada se probudite imati ćete savršeni, padajući, mekani i uglađeni look, kojeg je tako teško postići.

Ako pak želite uglađene pramenove, kao kod Veronice Lake, a bez da ujutro pomaknete prstom, za vas je noć prije krucijalna u postizanju looka. Potrudite sa da vam kosa bude jako glatka i potpuno suha, zatim ju stegnite u čvrstu i urednu nisku punđu. Pripazite da kosu cijelo vrijeme zavrćete u jednakom smjeru. Ujutro raspustite punđu i na kosu nanesite hranjivo ulje.

Instagram   

Spljoštena kosa može se u trenu popravit šamponom za suho pranje umasiranim u korijen.Nikada se nemojte četkati ujutro, jer će to naelektrizirati vlasi, a postoji i šansa od čupanja. Najbolje je prstima proći kroz kosu i otpetljati čvorove. Ipak, ako želite savršeno uglađeni finiš, prođite četkom samo jednom, lagano pop površini kose.

Sada, kada sve ovo znate, možete uživati u dodatnih 40 minuta sna!

Izvor