You are currently viewing Kako odabrati frizuru za ljeto?

Kako odabrati frizuru za ljeto?

Zbog visokih temperatura povećana je potreba za osobnom higijenom. Isto je i sa vašom kosom zbog čega je poželjno da ona bude osvježena kako bi se lakše brinuli o njenom izgledu. Osim toga, donosimo vam nekoliko savjeta kako lakše napraviti ljetnu frizuru.

Savjeti za sušenje kose?

Obratite posebnu pažnju na sušenje kose uz tjeme. Uvijek pomičite kosu tako da odižete korijen od kože. Želite li dobiti maksimalan volumen sušite kosu tako da glavu sagnete prema dole. Također, ako kosu sušite u suprotnom smjeru od smjera rasta i prirodnog pada, kosa će dobiti na volumenu.

Savjeti za glatku kosu

Put do željene frizure brz je i jednostavan. Za uredne šiške ili za kovrčave krajeve prstima nanesite malu količinu gela na to područje. Ukoliko želite preoblikovati vašu frizuru, dobro iščetkajte kosu od korijena prema vrhu, stavite malo gela na vrhove kose i oblikujte frizuru četkama ili prstima.

Kako vratiti sjaj obojenoj kosi?

Ako je boja izblijedila kosa je suha i bez sjaja. U tom slučaju najbolje je upotrijebiti proizvode koje sadrže UV filtere i antioksidante. Također, potrebno je koristiti blage proizvode za pranje i za zaštitu od oštećenja jer pravilnom njegom kosa osim bogatog sjaja dobiva na punoći.

Pletenica

Pletenica je uvijek IN. Izgleda uredno na poslovnom sastanku a dovoljno je ležerna za šetnju gradskim ulicama.

Podignuta kosa

Ljeto dozvoljava ležerniji izgled duge kose. Stoga “razbarušeno” podignuta kosa može izgledati zanimljivo. Ova frizura je univerzalna i može se nositi i za izlazak i na poslovni sastanak.

Kratka frizura

Ako imate kratku kosu, tijekom ljeta možete ju stilski urediti da ne bude preuredna. Takve frizure lagano se održavaju.

Kovrčava kosa

Bilo da imate prirodno kovrčavu, ravnu ili valovitu kosu možete postići zanimljiv i privlačan izgled sa laganim kovrčama